Miloš Biković: Ljubav u malom ruskom primorskom gradu (FOTO/VIDEO)

25.10.2022

12:30

0

Festival ruskog filma biće održan od 28. do 30. oktobra u Beogradu

Miloš Biković: Ljubav u malom ruskom primorskom gradu (FOTO/VIDEO)
Hocu muza 01 - Copyright Promo/Fest

Ruska komedija "Hoću muža" sa Milošem Bikovićem biće prikazana u Srbiji u okviru Festivala ruskog fima koji se od 28. do 30. oktobra održava u Mts dvorani, najavili su organizatori.

Publika će na besplatnim projekcijama moći da pogleda pet ostvarenja ruske kinematografije - film "Mladić" koji je zasnovan na istinitim događajima, triler "Sama", bajku za celu porodicu "Konjić Grbonjić" i dugometražni crtani film "Fiksizi protiv rakobotova".

Promo/Fest
 

Festival ruskog filma u Srbiji organizuje Roskino, organizacija koja se bavi promocijom ruskog filma u svetu, uz podršku Ministarstva kulture Ruske Federacije.

Generalni direktor Roskino Ina Šalito kaže da sa zadovoljstvom prvi put predstavlja Festival ruskog filma u Srbiji.

- Sa Srbijom nas povezuju prijateljski odnosi i razvijena kulturna saradnja. Ruska i srpska kinematografija imaju mnogo dodirnih tačaka i uspešnih zajedničkih projekata. Nedavno je, na primer, u okviru Russian Film Festival Spotlight u Urugvaju i na Međunarodnom festivalu ženskog filma CineFem, prikazana melodrama "Dunav" u koprodukciji Rusije i Srbije. U okviru Festivala ruskog filma u Beogradu prikazaćemo ostvarenja koja će biti zanimljiva najširoj publici: od najmlađeg do najstarijeg člana porodice, mladima, deci. Nadam se da će srpski gledaoci ovog vikenda rado gledati nove ruske filmove na velikom platnu - kazala je Šalito.

ATA/M.M.
 

Glumac Miloš Biković naglašava da se ruski filmovi poslednjih godina sve češće mogu videti u Srbiji.

- Neki od njih dospevaju na veliko platno skoro istovremeno kada i u Rusiji. Publika je srdačno dočekala filmove "Led" i "Led 2", "Sluga", "Hotel Beograd". To nije povezano samo sa mojim učešćem u ovim filmovima, već uopšte sa ruskim filmskim sadržajem koji postaje sve konkurentniji - ističe Biković i dodaje:

- Ruski filmovi se prvo sa interesovanjem gledaju u bioskopu, a zatim na televiziji. Proletos, u okviru Međunarodnog filmskog festivala FEST, u Beogradu, održana je premijera romantične komedije "Hoću muža" u kojoj tumačim glavnu mušku ulogu. To je veoma lep film o ljubavi u malom primorskom ruskom gradu Kalinjingradu - rekao je Biković.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike