Neviđena glumačka ekipa u filmu kome već predviđaju Oskara: „Amsterdam“ uskoro u domaćim bioskopima (FOTO/VIDEO)

03.10.2022

15:01

0

Autor: Dejan Ćirić

U pitanju je kriminalistički triler smešten u tridesete godine prošlog veka

Neviđena glumačka ekipa u filmu kome već predviđaju Oskara: „Amsterdam“ uskoro u domaćim bioskopima (FOTO/VIDEO)
Amsterdam 6 - Copyright Film "Amsterdam" Promo/MCF

Od reditelja naslova "Bokser", "Američka prevara" i "U dobru i u zlu", Dejvida Rasela, u četvrtak, 6. oktobra, u domaće bioskope stiže još jedno veliko ostvarenje - kriminalistički triler "Amsterdam."

Reč je o filmu u kojem se pojavljuju velike holivudske zvezde - od Kristijana Bejla, Margo Robi, Džona Dejvida Vošingtona i Krisa Roka, preko Majka Majersa i Roberta De Nira, do kantautorke i dobitnice 11 Gremi nagrada Tejlor Svift, Ramija Maleka i mnogih drugih.

 

 

 

Već se priča o tome da je ovo ostvarenje jedan od glavnih kandidata za Oskara što i ne čudi zbog toga što je većina dosadašnjih Raselovih filmova uglavnom dobijala pozitivne kritike kao i najprestižnije filmske nagrade.

Radnja filma je smeštena je u tridesete godine prošlog veka i prati dvoje prijatelja koji svedoče ubistvu, čime postaju glavni osumnjičeni za izvršenje. Naknadno, otkriva se jedna od najneverovatnijih zavera u modernoj američkoj istoriji.

- Prijateljstvo i ljubav su osnova filma. Prijateljstvo između Barta (Bejl) i Harolda (Vošington) je posebno značajno, kao i sporazum o prijateljstvu koji sklapaju kako bi se brinuli jedan o drugom, ne dozvoljavajući jedan drugom da nestanu. Prijateljstvo se proširuje uključujući Valeriju (Robi), što predstavlja stub priče filma - ističe reditelj Dejvid Rasel.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike