Nagrada „Ljubinka Bobić“ glumici Minji Peković: Najbolja u komediji

22.09.2022

15:00

0

Za ovo priznanje predloženo je 14 umetnika

Nagrada „Ljubinka Bobić“  glumici  Minji Peković: Najbolja u komediji
Predstava Kus petlić PromoAtila Kovač - Copyright Predstava "Kus petlić" Promo/Atila Kovač

Nagrada „Ljubinka Bobić“ (za 2021. godinu), koju Udruženje dramskih umetnika Srbije dodeljuje za najbolje glumačko ostvarenje u oblasti komedije, dodeljena glumici  Minji Peković  za ulogu  Milje  Bušatlije  u predstavi „Kus petlić“  Aleksandra Popovića, u režiji  Milana Neškovića i u produkciji Narodnog pozorišta u Subotici.

Predstava "Kus petlić" Promo/Atila Kovač
 

Žiri u sastavu: glumci Rade Marjanović, Nela Mihailović i Nataša Tapušković, reditelj Slavenko Saletović i pozorišna kritičarka Ana Tasić  (predsednica Žirija) odluku je doneo jednoglasno, na sastanku održanom 21. septembra 2022. godine.

U konkurenciji za nagradu učestvovala su glumačka ostvarenja u predstavama premijerno izvedenim u periodu od 1. septembra 2019. do 31. avgusta 2021. godine, a za Nagradu je predloženo četrnaest umetnika.

Predstava "Kus petlić" Promo/Atila Kova

Datum svečanog uručenja Nagrade „Ljubinka  Bobić“ dobitnici Minji Peković biće naknadno utvrđen.

Nagrada „Ljubinka Bobić” ustanovljena je  2005. godine i dodeljuje se bijenalno. Sastoji se od plakete sa likom Ljubinke Bobić, rad akademskog vajara Marine Nićiforović i unikatne diplome na pergamentu, rad akademskog slikara i scenografa Geroslava Zarića.
Predstava "Kus petlić" Promo/Atila Kovač
 

Realizaciju dodele Nagrade pomogli su Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije i Sekretarijat za kulturu Grada Beograda.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike