Džoni Dep i Amber Herd ponovo u centru pažnje: Snimljen dokumentarac o suđenju veka (FOTO)

09.09.2022

07:30

0

Autor: Dejan Ćirić

Serija daje forenzički prikaz ključnih dokaza i prekretnicu slučaja sa obe strane, dopuštajući gledaocima da sami odluče kome će verovati, navodi se u službenom sinopsisu

Džoni Dep i Amber Herd ponovo u centru pažnje: Snimljen dokumentarac o suđenju veka (FOTO)
profimedia-0106186085 - Copyright Džoni Dep i Amber Herd, premijera filma "Dnevnik opijanja"/Profimedia

Dvodelni dokumentarac o suđenju za klevetu glumca Džonija Depa protiv bivše supruge Amber Herd biće objavljen 19. septembra na Discovery+.

Pod nazivom „Johnny vs Amber: The US Trial“, ovaj dokumentarni film sadrži intervjue sa Depovim advokatima, pravnim stručnjacima i novinarima, zajedno sa snimcima iza kulisa suđenja koje je održano između aprila i maja ove godine, piše NME, prenosi index.hr.

Profimedia
 

Prva epizoda će istražiti Depovu stranu događaja, pokrivajući njegovo “nasilno detinjstvo i zavisnost o drogama” i predstavljajući “alternativnu verziju događaja koji pokazuju da je Džoni i sam žrtva porodičnog zlostavljanja”.

Profimedia
 

U drugoj epizodi temeljno će se prikazati Herdova, uključujući "njen detaljan opis navodnog seksualnog napada prvi put ispričan pred kamerom" i kako su je "zagovornici Depa nemilosrdno napali putem društvenih mreža", kako je navedeno u saopštenju za javnost.

Profimedia
 

"Serija daje forenzički prikaz ključnih dokaza i prekretnicu slučaja sa obe strane, dopuštajući gledaocima da sami odluče kome će verovati", stoji u službenom sinopsisu.  

Džoni Dep je tužio Amber Herd za klevetu zbog autorskog teksta iz 2018. godine u magazinu The Washington Post, gde je govorila o tome da je preživela porodično nasilje. Iako se njegovo ime ne spominje u članku, glumčevi advokati tvrdili su da ona lažno implicira da ju je on seksualno i fizički zlostavljao u njihovom braku. Amber je podnela protivtužbu, tvrdeći da je Dep pokrenuo klevetničku kampanju protiv nje.

Džoni Dep i Amber Herd, premijera filma "Dnevnik opijanja"/Profimedia
 

Suđenje se završilo u junu tako što je porota stala na stranu Depa, kojem je dodeljeno 10 miliona dolara odštete i 5 miliona kaznene odštete. Herdova je dobila 2 miliona dolara za protivtužbu protiv glumca.

U julu je Amber službeno objavila da se žali na ishod suđenja. Njen zastupnik je rekao:

- Verujemo da je sud napravio greške koje su sprečile pravednu i poštenu presudu u skladu s Prvim amandmanom. Zato se žalimo na presudu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike