"Gospodari prstenova" potukli "Kuću zmaja": Amazon pokušava da zaustavi hejtere

05.09.2022

17:01

0

Najskuplja serija svih vremena

"Gospodari prstenova" potukli "Kuću zmaja": Amazon pokušava da zaustavi hejtere
profimedia-0712801391 - Copyright Serija "Gospodar prstenova: Prstenovi moći"/Profimedia

Premijera prve dve epizode serije "Gospodar prstenova - Prstenovi moći" je najgledanija u petnaestogodišnjoj istoriji Amazon Prime. Više od 25 miliona gledalaca je bilo uz najskuplju seriju svih vremena, saopšteno je iz ovog striming servisa.

Prvu epizodu serije "Kuće zmaja" gledalo je oko 20 miliona gledalaca, saopštio je HBO, tako da su "Gospodari prstenova" zvanično pretekli "Kuću zmaja" po gledanosti.

Serija "Gospodar prstenova: Prstenovi moći"/Profimedia
 

- Nekako je prirodno da su nas Tolkinove priče, koje su među najpopularnjima u svetu i ono što mnogi smatraju pravim poreklom žanra naučne fantastike, dovele do ovog trenutka - izjavila je Dženifer Salke iz Amazona.

"Gospodari prstenova" je najskuplja serija u istoriji Amazona, a kako prenosi RTS, kompanija je na svom servisu "Prajm video" na 72 sata zaustavila mogućnost korisnicima da ocene seriju.

Serija "Gospodar prstenova: Prstenovi moći"/Profimedia
 

Smatrajući da ima posla sa takozvanom praksom "review bombing" kompanija je saopštila da će, kada vrati tu mogućnost, ocenu moći da daju samo oni koji su odgledali "Prstenove moći".

Serija "Gospodar prstenova: Prstenovi moći"/Profimedia
 

„Amazon“ svoj potez pravda velikim brojem, kako kažu, lažnih ocena i kritika od strane takozvanog "anti woke" pokreta ljudi koji kao najveći problem serije vide rasnu diverzifikaciju likova, odnosno da vilenjake i patuljke igraju glumci koji nisu bele puti.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike