Sigurni Viver u Veneciji predstavila jednu od najboljih uloga u karijeri: Ja sam požudna žena u kući (FOTO)

04.09.2022 | 06:01

Autor: Dejan Ćirić

Najnoviji film čuvenog reditelja Pola Šredera premijerno je prikazan van zvanične konkurencije

Copyright Profimedia

Sigurni Viver je sinoć blistala na crvenom tepihu 79. Mostre, na premijeri svog novog filma „Master Gardener“, koji potpisuje čuveni reditelj Pol Šreder, koji je ove godine u Veneciji dobio Zlatnog lava za životno delo.

Slavna glumica je sa Šrederom i kolegama sa kojima je igrala u pomenutom fimu, Džoelom Edžertonom i Kvintesom Svindel, izazvala veliku pažnju prisutnih bez obzira na to što se najnovije Šrederovo ostvarenje prikazuje van zvanične konkurencije na festivalu.

Sigurni Viver, Venecija 2022./Profimedia
 

Na jučerašnjoj konferenciji za novinare Šreder se osvrnuo na arhetip „usamljenog čoveka u sobi“ kome se vraćao svakim novim filmom još od čuvenog „Taksiste“.

- Nadam se da sam završio s njim - rekao je reditelj.

Pol Šreder, Venecija 2022./Profimedia
 

- Uvek sam se divila Polovom radu. Nikada nisam sanjala da radim sa njim, jer nisam „usamljen čovek u sobi“ - „ja sam požudna žena u kući“ - rekla je Sigurni Viver i dodala da je u ovom filmu odigrala jednu od najboljih uloga u karijeri, prenosi Varajeti.

Film prati Narvela Rota (Edžerton), savesnog hortikulturistu istorijskog imanja Grejsvud Gardens, koje je u vlasništvu bogate udovice Norme Haverhil (Viver). Kada ona zahteva od njega da uzme njenu problematičnu rođaku Maju (Svindel) za šegrta, Rotovo spartansko postojanje postaje haotično.

Kvintesa Svindel, Venecija 2022./Profimedia
 

- Bila mi je čast - ​​izjavila je Kvintesa Svindel o radu sa Šrederom, dodajući da je to „bio apsolutni san“.

Edžerton je rekao da Šreder stoji iza nekoliko filmova koji su oblikovali njegovu odluku da postane glumac, i retrospektivno se zahvaljuje reditelju za njih.

- Jedna od stvari koju zaista volim je ta ideja da stvar koju gledate i koja može da bude tako lepa, mora da se rastrgne da bi nastavila da se gradi, i da stvari treba da se kreću unazad da bi se kretale napred - izjavio je poznati glumac o sveobuhvatnim temama filma.

Džoel Edžerton, Venecija 2022./Profimedia
 

Reditelj je otkrio da je, kada je birao glavnog glumca, želeo „čoveka tipa Roberta Mičama, veliku govedinu na koju ne želite da naletite u baru“, a Edžerton je bio idealan primer.

Na pitanje novinara koji od njegovih filmova najbolje predstavlja njegov opus, Šreder je odgovorio da je to „Mišima: Život u četiri poglavlja“ (1985).

- Još uvek ne mogu da verujem da sam snimio taj film. Za mene je najličniji, a stilski najbolji - zaključio je reditelj.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam