Hitovi Haustora se orili u Botaničkoj bašti: Prvi od tri koncerta Darka Rundeka (FOTO/VIDEO)

26.08.2022

10:30

0

Frontmen bivše jugoslovenske novotalasne grupe čest je gost Beograda i Srbije

Hitovi Haustora se orili u Botaničkoj bašti: Prvi od tri koncerta Darka Rundeka (FOTO/VIDEO)
Tan2022-8-25_214459327_7 - Copyright Foto: Tanjug/ Miloš Milivojević

Hrvatski rok muzičar Darko Rundek sa svojim sastavom “Rundek & Ekipa”, održao je sinoć prvi od tri rasprodata koncerta u beogradskoj Botaničkoj bašti “Jevremovac”.

- Dobro veče svima. Ponovo smo tu nakon godinu dana. Doneli smo vam "Tamni jorgovan" u Botaničku baštu, na ovako prelepo mesto gde ima 50 vrsta ptica, glista, jelenak, milijarde mikroorganizama - pozdravio je Rundek publiku na samom početku dvočasovnog koncerta i zasvirao "Tamni jorgovan".

Frontmen bivše jugoslovenske novotalasne grupe “Haustor”, čest gost Beograda i Srbije, prošle godine takođe je imao tri rasprodata koncerta u istom prostoru.

Foto: Tanjug/ Miloš Milivojević
 

U organizaciji promoterske koncertne agencije “Long Play”, Rundek je promovisao i dalje aktuelni album "Brisani prostor", koji je izašao krajem decembra 2020. godine.

- Izlazimo malo na "Brisani prostor" - najavio je Rundek i uz svoj specifičan vokal i gitaru sa ekipom je odredio dalji tok koncerta.

Ređale su se numere s poslednjeg albuma, gotovo čitav je odsviran - "Zovu te", "New World", "Mila", a Rundek se osećao da je "K''o duh", zapitao se zamišljeno "Tko su svi ti ljudi", i preispitao svoj "Unutarnji glas".

Foto: Tanjug/ Miloš Milivojević
 

Rundek je predstavio i hitove svog bivšeg rok benda “Haustor” i kolekciju svoje bogate solo karijere.

Žanrovski nije jednostavno približiti i definisati njegovo stvaralaštvo, koje je na granici regea, bluza i roka, sličnog senzibiliteta sa svetskim imenima kao Sting ili Dejvid Birn.

Publika sjajno reaguje na Rundekove hitove solo karijere u kojima je pružio na poklon sopstvene "Ruke" uz "Makedo" i veoma upozoravajući "Apokalipso", obradu čuvene kompozicije "Aj, Karmela" (jedna od najpopularnijih pesama Republikanaca tokom Španskog građanskog rata 1936-1939. godine).

Tanjug/Miloš Milivojević
 

Set lista je obuhvatila i poetične naslove "Revolucija počinje na tanjuru", "Grane smo na vjetru".

Fanovi ipak i dalje najviše vole hitove "Haustora" koji nije dugo trajao (1979-1990), ali je iznedrio neprolazne stihove koji su se čuli i večeras - "Sejmeni", fatalna "Ena", posebno uvek dinamičan "Šejn", emotivna i divna numera uživo "Šal od svile", ili "Bi mog''o da mogu", a euforija redovno nastaje kad se čuju prvi taktovi "Uzalud pitaš".

Iako Rundek i Ekipa sviraju sve pesme na dosta drugačiji način, usporenijim tempom, pomalo razvučeno, u sasvim novim aranžmanima za koncert, to nimalo nije smetalo nepreglednoj reci posetilaca od nekoliko hiljada, koji su svi redom bili oduševljeni i uz puno ljubavi pevali sve stihove.

Foto: Tanjug/ Miloš Milivojević
 

Darko Rundek je jedan od najvećih aktivista za zaštitu životne sredine i nastupi u Botaničkoj bašti za njega imaju veoma poseban značaj.

- Kao dobri gosti ostavljamo na kraju koncerta ovaj prelep prostor pristojno čist. Zato ste od nas dobili specijalne čaše za piće koje slobodno možete nositi kući - rekao je Rundek publici i taj postupak sa specijalnim čašama umetnik je uveo kao koncept prvi put na seriji od svojih pet koncerata u Domu omladine Beograda proleća 2019. godine.

Posle jednog bisa koncert od 130 minuta je definitivno završen, a naredni nastupi su sutra i u nedelju.

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike