Svetska premijera prvih epizoda "Gospodara prstenova": Najskuplja serija svih vremena stiže uskoro (FOTO)

16.08.2022

09:00

0

Jedna od novih priča tiče se „zabranjene” romantične veze

Svetska premijera prvih epizoda "Gospodara prstenova": Najskuplja serija svih vremena stiže uskoro (FOTO)
profimedia-0714276657 - Copyright Morfid Klark Profimedia

Jedan od najstarijih filmskih studija u Los Anđelesu, gde su snimani filmovi: "Prohujalo sa vihorom" i "King Kong", bio je sinoć domaćin svetske premijere prve dve epizode serije "Gospodar prstenova: Prstenovi moći".

Serija će za televizijske gledaoce biti premijerno prikazana 2. septembra na platformi Amazon Prime Video. Pored glumaca sinoć u Los Anđelesu premijeri prisustvovao je i Džef Bezos, osnivač Amazona.

Ova serija je jedna od najišečkivanijih inajskupljih serija, a prva sezona će prikazati brojne lokacije koje do sada nisu viđene u Tolkinovim adaptacijama, uključujući i vilenjački grad Lindon.

Robert Aramajo Profimedia
 

Smeštena u vreme Drugog doba Srednje zemlje, serija će istraživati priče koje se kriju „duboko u patuljastim rudnicima Maglovitih planina, u vilenjačkom kraljevstvu Lindona i u ljudskom ostrvu Numenor, koje je slučno Atlantidi“.

Serija će sadržati potpuno nove likove i zaplete. Jedna od novih priča tiče se „zabranjene” romantične veze između ljudske seoske isceliteljke koju igra Nazanin Boniadi i vilenjaka Arondija.

Pojaviće se i originalni likovi iz trilogije „Gospodar prstenova“ kao što su Galadriela i Elrond. Morfid Klark će preuzeti ulogu mlade Galadrijele, koja je opisana kao ratnica „ljuta i drska koliko je i pametna“, dok će Elronda tumačiti Robert Aramajo, najpoznatiji po ulozi mladog Neda Starka iz „Igre prestola“.

Profimedia
 

Umesto hobita, u seriji će biti predstavljeni njihovi preci - harfuti - sa ser Lenijem Henrijem koji portretiše starešinu harfuta.

Gledaoci će takođe moći da vide patuljasti grad Kazad-dum unutar Maglovitih planina gde će novostvoreni lik - patuljasta princeza Disa, koju igra Sofija Nomvete, „dati širu sliku o tome ko sve živi u Srednjoj zemnji” navodi Vanity Fair.

Kreatori serije Patrik Mekej i Džej Di Pejn kažu da narativ opisuje „kovanje prstanova“ i predstavlja „magiju, ratovanje i mitologiju“ koje moć ovih prstenova prati. Oni su takođe dodali da priča neće imati kontroverzne scene kao što je to bilo u „Igri prestola“, jer je cilj bio da se napravi šou za sve, i za decu, i za odrasle.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike