Bolivud je snimio svoju verziju kultnog klasika „Forest Gamp“: Najskuplji film u istoriji (FOTO/VIDEO)

14.08.2022

10:01

0

Autor: Dejan Ćirić

Indijska adaptacija je zadržala nekoliko antologijskih scena iz originalnog filma koji je osvojio šest Oskara, poput igranja stonog tenisa i mnogo trčanja, ali su unete i neke promene

Bolivud je snimio svoju verziju kultnog klasika „Forest Gamp“: Najskuplji film u istoriji (FOTO/VIDEO)
profimedia-0630334522 - Copyright Tom Henks u filmu "Forest Gamp"/Profimedia

Sećate li se neobičnog dečaka, a kasnije muškarca Foresta Gampa, čiji lik je tumačio Tom Henks, a kojeg je kroz život vodila rečenica: “Trči, Forest, trči”? Sada je u Bolivudu snimljena indijska verzija ovog filmskog klasika.

Tom Henks u filmu "Forest Gamp"/Profimedia
 

Jedna od najvećih indijskih filmskih zvezda Amir Kan igra glavnu ulogu u filmu pod nazivom “Laal Singh Chaddha”.

Indijska adaptacija je zadržala nekoliko kultnih scena iz originalnog filma koji je osvojio šest Oskara, uključujući i za najbolji film, poput igranja stonog tenisa i mnogo trčanja, ali su unete i neke promene.

Najpoznatija rečenica Foresta Gampa da je “život kao bombonjera, nikad ne znaš šta ćeš dobiti”, u indijskom filmu glasi: “Život je kao golgapa. Stomak vam je možda pun, ali vaše srce uvek žudi za još”. Golgapa je popularna indijska grickalica.

Film "Laal Singh Chaddha"/Profimedia
 

Bolivudska verzija filma takođe obećava da će gledaoce provesti kroz istoriju Indije na sličan način na koji je „Forest Gamp“ prikazao važne događaje u Americi, poput Vijetnamskog rata, prenosi Headliner.

Amir Kan, zvezda megahita “Dangal” iz 2016. godine, i scenarista Atul Kulkarni za sada nisu otkrili mnogo o tome koje su indijske istorijske okolnosti prikazane u filmu. Kulkarni je samo rekao da je njegov scenario “predivna priča o predivnoj zemlji koja se zove Indija, kroz predivnu osobu koja se zove Laal Singh“.

Kan (57) je priznao da je prvo oklevao da se upozna s Kulkarnijevim scenarijem, jer nije bio siguran da li je moguće napraviti adaptaciju takvog „kultnog klasika”. Ali kada je pristupio sadržaju, znao je da je scenarista uspeo.

Film "Laal Singh Chaddha"/Profimedia
 

- Bilo je to dirljivo iskustvo za mene. Jako mi se svidelo. Odmah sam poželeo da snimim film - rekao je glumac.

Još jedna zvezda Bolivuda, Karina Kapur (41) u filmu igra Singovu dugogodišnju prijateljicu Rupu, poput Dženi u „Forestu Gampu“, koju je tumačila američka glumica Robin Rajt. Kapur je rekla da je radnja “bezvremenska” s ljubavnom pričom u središtu.

Film s budžetom od skoro 23 miliona američkih dolara već je među 25 najskupljih u istoriji indijske kinematografije.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike