U roku od nekoliko minuta vikaćete: „Obesite to u Luvru!" Netfliks ima novi hit (FOTO/VIDEO)

07.08.2022

15:15

0

U seriju je uloženo neverovatnih 165 miliona dolara, a u glavnim ulogama su Tom Staridž, Gvendolin Kristi, Kirbi Hauel-Batist, Džena Kolman i Mark Hamil

U roku od nekoliko minuta vikaćete: „Obesite to u Luvru!" Netfliks ima novi hit (FOTO/VIDEO)
profimedia-0709472194 - Copyright Serija "The Sandman"/Profimedia

Nova Netfliksova serija "The Sandman" oduševila je i kritiku i publiku, sudeći po ocenama na IMDb-ju i Rotten Tomatoes.

Serija je na striming platformi debitovala u petak i izazvala sjajne reakcije. Trenutno na IMDb ima ocenu 8.2, dok je na Rotten Tomatoes pozitivno ocenjena od strane 84 odsto kritičara i 88 odsto gledalaca. Serija se zasniva na serijalu stripova Nila Gejmena kreiranom za DC, a usredsređuje se na besmrtno utelovljenje ljudskih snova - Morfeusa.

Serija "The Sandman"/Profimedia
 

Netfliks opisuje seriju kao "bogatu mešavinu modernog mita i mračne fantazije u kojoj su savremena fikcija, istorijska drama i legenda neprimetno isprepleteni".

"The Sandman“ prati ljude i mesta na koja je uticao Morfeus, Kralj snova, dok popravlja kosmičke i ljudske greške koje je napravio tokom svog ogromnog postojanja", navodi se u sinopsisu.

"The Sandman" je Netfliks koštao neverovatnih 165 miliona dolara, a u glavnim ulogama su Tom Staridž, Gvendolin Kristi, Kirbi Hauel-Batist, Džena Kolman i Mark Hamil.

Kritičari smatraju da je serija dostojna kultnog stripa

Premda se kritičari ne slažu oko toga u kojoj je meri serija uspešna adaptacija izvornog materijala, kao ni o kvalitetu Staridžove glavne uloge, skloni su da se slože da seriju vredi pogledati. Iako očigledno još uvek postoji prostor za potpunu adaptaciju materijala, svakako se čini da je Netfliksova serija opravdala postojanje, posebno u poslednjih pet epizoda.

 

 

"Posao adaptacije je poštovati izvorni materijal dok nove obožavaoce upoznaje sa nečim što će im se, nadamo se, svideti i ne znam koliko je serija dobrodošla novim gledaocima kada se radi o tome koliko brzo prelazi sa jedne priče na drugu", napisala je u svom osvrtu Amelija Emberving, kritičarka IGN-a i dodala:

"U tom jednom, vrlo specifičnom smislu, serija možda neće obaviti svoj posao, što me sprečava da joj dam ocenu 10/10 uprkos činjenici da je, osim te jedne vrlo male zamerke, „The Sandman“ remek-delo. Predivan je, bogat, bujan i veličanstven i sve što su obožavaoci čekali kad je reč o Snu, njegovoj braći i sestrama i njihovim avanturama.“

Serija "The Sandman"/Profimedia
 

"Sa svojom pažnjom prema izvornom materijalu, svojom impresivnom glumačkom postavom i vrstom ekspanzivne izgradnje sveta koja zasigurno zahteva više sezona, „The Sandman“ je ono od čega su sazdani snovi", napisao je Ričard Njubi iz magazina Empire.

- U roku od nekoliko minuta vikaćete: „Obesite to u Luvru“, samo da bi vas onda dočekalo nešto još lepše dok vam glas ne postane promukao do druge epizode. Ali svejedno ćete hteti da nastavite sa gledanjem, jer „The Sandman“ ima lukavu veštinu završavanja svake epizode nečim što vas privlači za još, čak i ako se neki od tih ranijih nastavaka čine samostalnije - rekao je David Opie, kritičar Digital Spy-a.

Obožavaoci stripa su takođe oduševljeni serijom

Gledaoci su, sudeći po reakcijama na društvenim mrežama, podjednako oduševljeni serijom.

"Upravo sam pogledala prvu epizodu dugoočekivane serije „The Sandman“ i samo me još više uzbuđuje da vidim ostatak. Vizuelni elementi, priča, glumci i još mnogo toga. Kakav san", napisala je jedna korisnica na Tviteru.

 

 

"Sada sam pogledao prve dve epizode „Sandmana“. Baš je divno. Hvala Nilu Gejmenu, jednostavno je savršeno", napisao je drugi.

"Gledam kako je savršen Netfliksov „The Sandman“. Moj apsolutno najdraži strip dobio je prekrasan, tačan, ali originalan prikaz", naveo je treći korisnik.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: index.hr

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike