Nikad dosad viđen Robin Hud snima se u Beogradu: Serija puna akcije, intriga i ljubavi

02.07.2022

09:02

1

Džonatan Ingliš je scenarista, reditelj i producent

Nikad dosad viđen Robin Hud snima se u Beogradu: Serija puna akcije, intriga i ljubavi
profimedia-0409164009 - Copyright Profimedia

Abacus Media Rights (AMR), kompanija Amcomri Entertainment, pokrenula je potpuno novu, vrhunsku dramsku seriju "Robin Hud" koju je kreirao Džonatan Ingliš sa Džonom Glenom kao izvršnim producentom, a Tanjugu je potvrđeno u produkciji serije da će se "Robin Hud" snimati u PFI studiju u Beogradu i na lokacijama širom Srbije.

Serija će se snimati produkciji English/Glenn Media i Balkanic Media, a nastajanje tog televezijskog formata finansira Head Gear koji vodi Fil Hant, uz podršku podsticajnog programa Ministarstva kulture Srbije.

Autentična i uzbudljiva dramska serija sa deset jednosatnih epizoda predstaviće najrealističniju verziju Robina Huda do sada, smeštenu u pozadini okrutne, korumpirane i misteriozne srednjovekovne zemlje.

Kevin Kostner kao Robin Hud Profimedia
 

Robin je rođen oko 100 godina nakon što su anglosaksonsku Englesku osvojili Normani, koji su sa sobom doneli hrišćanstvo, kamene dvorce i poreze.

Bio je to mitski period u istoriji kada je Engleska bila prekrivena šumom, a stara paganska verovanja su bila pobijena snagom normanskog mača.

U tom veoma mračnom i opasnom momentu istorije, zagonetni Robin i njegovi divlji odmetnici bili su srednjovekovni osvetnici u borbi protiv ugnjetavanja.

Džonatan Ford, generalni direktor AMR-a napominje da su ljudi širom sveta čuli za Robina Huda.

Profimedia
 

- Bilo je mnogo veoma uspešnih verzija engleskog heroja, ali nijedna nije ponovo prikazala nemilosrdnu, tiransku atmosferu tog vremena. Ovo je univerzalna priča o preživljavanju, sukobu i ljubavi sa spektakularnim akcionim sekvencama koje će se snažno dopasti svetskoj publici - rekao je Ford.

Džonatan Ingliš, tvorac serije, ističe želju da svetu pokaže pravog Robina Huda.

- Istražio sam originalne balade i zapise koji još uvek postoje iz 12. i 13. veka. Oni otkrivaju daleko privlačniju i opasniju figuru, Robina koji je grub, autentičan i duboko ukorenjen u istoriji. Ovo je verzija Robina Huda u stilu "Vikinga" ili Peaky Blinders" - izjavio je Džonatan Ingliš.

Džonatan Ingliš je scenarista, reditelj i producent čiji je proboj došao sa filmom Ironclad 2011.

Hit kod kritičara i na blagajnama, u filmu glume Pol Ðamati, Brajan Koks, ser Derek Džejkobi.
Film o robin hudu iz 1938. godine Profimedia
 

Godine 2018. Džonatan se preselio na televiziju i postao producent srednjovekovne fantazije "The Outpost" (Predstraža) za američku mrežu CW i NBCUniversal koja je trajala četiri sezone.

Džonatan je producirao epizode "Seal Team"-a za CBS i trenutno producira prvu sezonu američke serije "The Ark" (Barka) za NBCU/SCI FI.

Džon Glen dodaje da je ovo verzija Robina Huda koju nikada ranije nije video.

- Istorijski tačan, pun bogatih i složenih likova, pravovremenih tema, pun akcije i intriga. Nema dama u nevolji, nema muškaraca u hulahopkama, to, iskreno, više liči na "Peaky Blinders" nego bilo koji Robin Hud koga sam ikada video - zaključuje Glen.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike