"Drama o kraju sveta" za početak Belefa: Nova premijera Ateljea 212 u Botaničkoj bašti

20.06.2022

14:15

0

Predstava se bavi pitanjima ekologije, feminizma, pobune, porodičnih i prijateljskih odnosa

"Drama o kraju sveta" za početak Belefa: Nova premijera Ateljea 212 u Botaničkoj bašti
18 - Copyright Foto: Promo/Boško Đorđević

Pozorište Atelje 212 otvara 30. jubilarni Belef premijerom predstave “Drama o kraju sveta” 23. juna u 19 časova u Botaničkoj bašti “Jevremovac”.

U predstavi igraju Dragana Đukić, Jelena Ilić, Marta Bjelica, Mihaela Stanković, muzičarke Ana Ćurčin i Milena Jančurić. Rediteljka je Olga Dimitrijević.

Predstava “Drama o kraju sveta” se bavi pitanjima ekologije, feminizma, pobune, porodičnih i prijateljskih odnosa, i osećanja kraja sveta.

Foto: Promo/Boško Đorđević
 

Autorski projekat nastaje po drami Olge Dimitrijević, i odvija se oko čina pobune jedne devojke koji se po nju tragično završava, ali pokreće lanac radikalnih reakcija, od komšiluka do gradskog drveća, u poslednjem pokušaju da se preokrene scenario društvene nepravde i nedostojanstvenog života.

Puno puta smo čuli u skorije vreme da izgleda “da se sprema kraj sveta”.

Kolektivno osećanje kraja sveta sve je jače, kada čitamo katastrofične vesti i gledamo ratove uživo, kada smo izloženi nepoznatim virusima i novim pandemijama, kada nam se čini da su socijalne razlike sve veće.

Savremeni svet je prožet osećajem bezizlaznosti i nemogućnosti promene. Predstava pokušava da zamisli drugačiji kraj, i zato se bavi gorućim pitanjem današnjice - iako nazvana Dramom o kraju sveta, ona zapravo pokušava da ocrta političko-emocionalni horizont njegovog spasa u kojem glavnu ulogu igraju žene i priroda."

Foto: Promo/Boško Đorđević
 

Predstava je rađena u koprodukciji Ateljea 212, Udruženja građana Gorgone I Fondacije Novi sad evropska prestonice kulture 2022 u okviru luka “Heroine”.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike