Upoznajte likove iz svemirske avanture „Baz Svetlosni“: Sjajna družina zbog koje vredi otići u bioskop (FOTO/VIDEO)

10.06.2022

13:45

0

Autor: Dejan Ćirić

Priču o prijateljstvu, radoznalosti, istraživanju nepoznatog i nostalgiji od 16. juna možete pogledati na velikim platnima širom zemlje

Upoznajte likove iz svemirske avanture „Baz Svetlosni“: Sjajna družina zbog koje vredi otići u bioskop (FOTO/VIDEO)
Baz svetlosni - Copyright Promo / MCF

Svaki filmofil voli crtane junake - nekoga kome se treba diviti, nekoga za koga će navijati. Heroji prevazilaze nepremostive prepreke da bi spasili svet. A najbolji junaci - oni koji žive dugo nakon što su njihovi filmovi izašli na veliko platno, imaju mane i strahove, ali su najhrabriji junaci koje znamo. Upravo takav je Baz Svetlosni koji će u svojoj samostalnoj animaciji od 16. juna biti u bioskopima širom zemlje.

Film "Baz Svetlosni" Promo/MCF
 

Baz Svetlosni je heroj. U stvari, on je vrsta fenomena na velikom ekranu koji je inspirisao uspešnu liniju igračaka. Takvog su ga zamislili filmski stvaraoci iz Piksara 1995. godine, kada su kreirali lik za igrani film „Priča o igračkama“.

- Baz je samouveren, odan i uspešan svemirski rendžer. Uživa u uzbuđenju zbog avanture po galaksiji, uspešno završavajući misije sa svojom prijateljicom i mentorkom, komandantom Ališom Hotorn - kaže Angus Meklejn, reditelj animacije.

Film "Baz Svetlosni" Promo/MCF
 

Ališa Hotorn, Bazova dugogodišnja komandantkinja, je svemirski rendžer i prijateljica.

- Ona je vešta, kompetentna i osoba od poverenja. Ulaže u ljude, podučava regrute i dočekuje početnike u akciji, dok Baz jednostavno nema strpljenja - ističe producent animacije Galin Susman.

Foto: Promo/MegaComFilm
 

Izi Hotorn je nestrpljivi vođa, volonterskog tima kadeta koji se obučavaju da postanu zaštitnici društva u nastajanju koje se stvorilo na planeti. Izi sanja da postane svemirski rendžer poput svoje bake Ališe - ali to je lakše reći nego učiniti. Izi ima tajnu koja joj stoji na putu.

Foto: Promo/MegaComFilm
 

Soks je poslušni robot pratilac kojeg je Ališa poklonila Bazu s namerom da mu olakša tokom svemirskog odsustva. Soks postoji da bi usrećio Baza, takođe je sposoban da stvori beli šum i da razreši komplikovane proračune.

Promo
 

Priču o prijateljstvu, radoznalosti, istraživanju nepoznatog i nostalgiji od sledeće nedelje možete pogledati u bioskopima širom zemlje.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike