Veliko interesovanje za nastup Nade Kolundžije: Zakazan još jedan koncert

25.12.2020

09:54 >> 14:37

0

Publika će imati priliku da uživa u atraktivnom programu koji čine savremena klasična dela Aleksandre Verbalov, Floran Žis, Žozefa Nikole Pankrasa, Džuli

Veliko interesovanje za nastup Nade Kolundžije: Zakazan još jedan koncert
Copyright Promo/Hana Selena Sokolović

Zbog velikog interesovanja publike za koncert “Moj prijatelj klavir” proslavljene pijanistkinje Nade Kolundžije, koji će se održati u nedelju, 27. decembra (16 časova), zakazan je i drugi koncert u Ustanovi Gvarnerius, koji će se održati 29. decembra, s početkom u 19 časova.

Publika će imati priliku da uživa u atraktivnom višemedijskom programu koji čine savremena klasična dela Aleksandre Verbalov, Floran Žis, Žozefa Nikole Pankrasa, Džulije Volf, Majke Nasa i dr. Muzički program pratiće video radovi autora Dinke Pinjon, Milana Popovića i Andreje Milinovića, a ulaz je slobodan uz obavezne rezervacije zbog ograničenog broja mesta.

Promo/Radule Perišić

Nada Kolundžija je koncertna pijanistkinja, najznačajniji srpski izvođač i pasionirani promoter savremene muzike. Beogradska publika je veliki broj dela klasika 20. veka prvi put čula zahvalјujući njenim izvođenjima. Ostvarila je veliki broj srpskih i svetskih premijera i svoj repertoar stalno proširuje novim kompozicijama inostranih i domaćih savremenih autora, od kojih su joj mnoga i posvećena. Svoje nastupe je obogatila sviranjem klavira igračke, prepariranog klavira, kombinacijom klavira i snimljenih audio matrica, četvrtstepenom muzikom za dva klavira i multimedijalnim konceptima.

Pročitajte još

Dobitnica je brojnih domaćih i međunarodnih nagrada i priznanja od kojih su poslednje u nizu osvajanje Zlatne medalje na internacionalnom takmičenju Global Music Awards za izdanje “Udah/Izdah: Mala antologija muzike za klavir (1914– 2014)”, kao i nagrada magazina Muzika klasika za ženskog izvođača 2019. godine.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike