Ovacije za Beogradsku filharmoniju u Mariboru: Spektakl koji je Slovence ostavio bez daha (FOTO)

16.05.2022

11:45

0

Autor: Dejan Ćirić

Haknazarijan je priredio pravi „rokoko‘n’rol“ sa Filharmonijom i dirigentom Grifitsom

Ovacije za Beogradsku filharmoniju u Mariboru: Spektakl koji je Slovence ostavio bez daha (FOTO)
bg dilharmonija u mariboru, foto m.djokovic - Copyright Koncert Beogradske filharmonije u Mariboru Promo/Marko Đoković

Stajaće ovacije ispratile su Beogradsku filharmoniju, Nareka Haknazarijana, super-stara na violončelu i dirigenta Hauarda Grifitsa, u mariborskoj Sali Union, u nedelju 15. maja. Publika željna beogradskog orkestra nagradila je dugim aplauzima muzičare koji su izvodili dela Čajkovskog i Dvoržaka.

Koncert Beogradske filharmonije u Mariboru Promo/Marko Đoković
 

- Odlasci na turneje su uvek specijalni, a za mene je posebna čast prilika da predvodim Beogradsku filharmoniju, orkestar koji mnogo volim i koji predstavlja Srbiju i Beograd u najsjajnijem svetlu.

Održali smo zaista fantastičan koncert, orkestar je pokazao sve svoje snage i svirao odlično, a kući treba da idu ponosno uzdignute glave. Bila je ovo fantastična poruka svima koliko je Beogradska filharmonija vrhunski i izuzetan orkestar - rekao je dirigent Grifits, dugogodišnji saradnik Filharmonije. 

Koncert Beogradske filharmonije u Mariboru Promo/Marko Đoković
 

Orkestar je koncert započeo burno uz “Buru” Čajkovskog, a potom je fenomenalni Narek Haknazarijan izveo pravi “rokoko’n’rol”, magično odsviravši Rokoko varijacije istog kompozitora.

Publika je skandirala nakon njegove uzbudljive, virtuozne ali i krajnje zabavne interpretacije, nakon koje je Narek priredio nesvakidašnji ugođaj. Na bis je odsvirao kompoziciju Đovanija Solime uz koju je i pevao, ostavivši publiku bez daha.

- Prvi put sam u Sloveniji, oduševljen sam njenim prirodnim lepotama i šarmom Maribora. Sala Union je odlična, udobna, izuzetne akustike i estetike. Veoma sam radostan da sam gostovao sa mojom voljenom Beogradskom filharmonijom i nadam se da je ovo tek prvi put da zajedno nastupamo van Beograda - rekao je Haknazarijan.

Koncert Beogradske filharmonije u Mariboru Promo/Marko Đoković
 

Uvek rado viđena u regionu, pogotovo nakon što je inicirala čuveni ciklus koncerata „Pika - Točka - Tačka“ kojim je povezala Slovenačku i Zagrebačku filharmoniju, Beogradska filharmonija je u Mariboru gostovala prvi put.

Finale večeri je bilo uz raskošnu Simfoniju broj 7, A. Dvoržaka, a publici nije bilo dovoljno uživanja u najavljenom repertoaru, pa je orkestar je na bis odsvirao Mađarsku igru J. Bramsa.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike