Frensis Ford Kopola dobija svoju zvezdu na Bulevaru slavnih: Posvećuje je Džordžu Lukasu

21.03.2022

10:15

0

Iako je išao protiv ustaljenih pravila, do 36 godine imao je pet Oskara

Frensis Ford Kopola dobija svoju zvezdu na Bulevaru slavnih: Posvećuje je Džordžu Lukasu
profimedia-0664342964 - Copyright Profimedia

U godini velikog jubileja 50 godina od kultnog ostvarenja “Kum” Frensis Ford Kopola dobija zvezdu na Holivudskoj stazi slavnih, prenosi magazin Variety.

- Iako deluje da sam bio buntovnik u Holivudu, ja sam zapravo deo njega. Holivud me je stvorio i jako sam ponosan što sam deo ove divne tradicije – izjavio je Kopola, koji danas dobija svoju zvezdu na Bulevaru slavnih u Los Anđelesu.

Ipak on smatra da je mnogo više zaslužuje njegov kolega Džordž Lukas.

- Ako je neko zaslužio Zvezdu onda je to Džordž, daću mu svoju - poručio je Kopola.

Film "Kum"/Profimedia
 

Frensis Ford Kopola je potpisao je neke od najznačajnijih filmova svih vremena. Iako je išao protiv ustaljenih pravila. Nakon što je osvojio prvog Oskara za scenario ostvarenja "Paton", snimio je 1972. "Kuma", dve godine kasnije "Prisluškivanje" i "Kuma II", a 1979. "Apokalipsu danas". I do svoje 36. godine bio je ovenčan sa pet Oskara.

A danas, 50 godina od premijere "Kuma", pola kroz šalu, pola kroz zbilju kaže:

- Taj film me je uništio. Bio je toliko uspešan da je sve što sam posle radio bilo upoređivano sa "Kumom" - izjavio je u intervjuu za magazin "Dži kju". 

Staza slavnih Holivud/Profimedia
 

Danas ovaj reditelj ima 82 godine, a o svojoj budućnosti kaže:

- Brat moga oca doživeo je 103. godine. Komponovao je opere, radio s mermerom, čitao na francuskom Prusta. Proživeo je život i znao sve o muzici, ma o bilo čemu. Meni su 82. i mogao bih da doguram do stote ili tu negde...To znači da imam još 20 godina produktivnog života. Ali, da sam osiguravajuće društvo rekao bih - prepolovite sumu. Okej, imam još deset godina. To znači da ću umreti sa 92. godine. Pa, to bi bio predivan i predugačak život. Niko ne bi mogao da se žali! - zaključio je ovaj veliki reditelj.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Variety

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike