Olivera Balašević prvi put o Đorđevom legatu: Sećanja nam niko ne može oduzeti

11.10.2021

09:15

0

"Više nećemo moći da uživamo u njegovim novim produkcijama i pesmama, a na nama je da one stare sačuvamo od zaborava. Muzeji takve vrste su retki, a i poetska snaga dela Đorđa Balaševića je retka", kaže ona

Olivera Balašević prvi put o Đorđevom legatu: Sećanja nam niko ne može oduzeti
Copyright Printscreen/Facebook

Đorđe Balašević dobiće u svom Novom Sadu naredne godine muzej.

Udovica kantautora Olivera prvi put je, gostujući u Kulturnom dnevniku RTS, govorila o inicijativi da zdanje od 500 kvadrata bude podignuto u blizini Dunava.

- Želimo kao porodica da izađemo u susret takvoj inicijativi. Odlazak mog Đorđa je gubitak za našu državu i zemlje u regionu. Više nećemo moći da uživamo u njegovim novim produkcijama i pesmama, a na nama je da one stare sačuvamo od zaborava. Lepa vest je da je ova inicijativa iz Novog Sada, koji je grad mladih i evropska prestonica kulture. Naša sećanja su naša i ne može nam ih niko oduzeti. Postoje javna, a moja porodica će biti tu da pruži svu tehničku podršku u otvaranju njegovog legata. Muzeji takve vrste su retki, a i poetska snaga dela Đorđa Balaševića je retka - rekla je Olivera.

Olivera Balašević, Printscreen/Youtube/
Olivera Balašević

O pravima na lik i delo Đorđa Balaševića vodiće računa Fondacija "Balašević", a supruga velikog umetnika se osvrnula na uspeh svoje knjige "Planeta dvorište", koja je doživela već šesto izdanje.

ATA Images/Antonio Ahel
Đorđe Balašević

- Osećam se ponosno na ono što sam uradila. Nije ovo moja biografija, već samo njen frtalj. Knjiga je priča o devojčici koja je odrastala u Zrenjaninu. Neko bi zaključio da su tada bila neka bolja vremena. Mislim da se tu radi samo o ljudima - poručila je Olivera Balašević.

Đorđe Balašević preminuo je iznenada 19. februara u 67. godini.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike