Vladimir Lučić: Telekom je uspeo da internacionalizuje srpske serije (FOTO/VIDEO)

15.04.2022

11:15

0

"Državni službenik" će se emitovati u Indiji, a sinhronizovan je i na španski jezik

Vladimir Lučić: Telekom je uspeo da internacionalizuje srpske serije (FOTO/VIDEO)
drzavni sluzbenik kzs vladimir lucic 1504 2022 foto kaca (2) - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Ono što je pre četiri godine bio samo san, danas je realnost. Srpske serije zahvaljujući Telekomu Srbije ravnopravno učestvuju u svetskoj trci i trenutnom "ratu" najvećih striming servisa.

Vladimir Lučić, generalni direktor Telekoma, rekao je da je ova kompanija uspela da internacionalizuje srpske serije.

- Možemo da se pohvalimo da će Dizni Plus, kojem predviđaju da će postati najveća svetska platforma, prikazivati "Državnog službenika" u Indiji - izjavio je danas Vladimir Lučić na konferenciji za novinare na kojoj je najavljena treća sezona serije "Državni službenik".

Generalni direktor Telekoma Srbija, podsetio je da su od leta 2018. godine krenuli u proizvodnju igranog serijskog programa i da je upravo "Državni službenik" tada bio prvi projekat ove državne telekomunikacione kompanije.

- Tada sam najavio da ćemo biti najveća produkciona sila na ovim prostorima iako nismo imali još nijedan TV projekat za sobom. Niko mi nije verovao da će tako biti. Radni naziv serije "Državni službenik" bio je "Bebisiteri", onda smo to izmenili i realizovali mega hit koji sada ima treću sezonu - rekao je Lučić i dodao da je Superstar TV uveliko ubedljivo najgledaniji kablovski kanal u Srbiji. 

Lučić je dodao da se srpske serije od pre dva dana emituju na pet kontinenata, a poslednji u nizu je Australija.

Lučić je za 24sedam pojasnio da će u ovoj velikoj "svetskoj trci", koja je u toku među najpopularnijim striming servisima, zahtevi za produkcijom biti sve veći, a Telekom je uspeo da u pravom trenutku isprati ceo trend kada je reč o prikazivanju najboljih serija.

- Mnogo mi je drago da je Telekom uspeo da uradi dve stvari. Ne samo što je podigao nivo produkcije naših serija, nego smo uspeli da širimo sistem prodaje naših serija po svetu, a za sve to bilo je potrebno upornosti i sredstava - rekao je prvi čovek Telekoma.

Prema njegovim rečima, Telekom naše serije u svetu prodaje na dva nivoa:

- Trenutno više serija prodajemo na pet kontinenata. "Crnu svadbu" smo pre dva dana prodali u Australiji. I to je jako dobro, jer se tako emitovanje serije širi po celom kontinentu. Mi smo u Južnoj Americi u Brazilu prodali "Državnog službenika", koji je postao izuzetno popularan, da bismo potom dobili poziv da seriju sinhronizujemo na španski jezik - rekao je Lučić, i dodao da su put na strano tržište do sada našle i serije "Porodica", Dug moru" i "Jedini izlaz".

Takođe, on je podsetio da su nedavno španske serije bile najgledanije u Srbiji, a sad smo doživeli da se srpske serije sinhronizuju na španski jezik.

On je poručio da je sada sasvim izvesno da će srpske serije postati prepoznatljiv brend u svetu, a srpska kinematografja jednako uspešna kao što je tretutno srspka IT industrija u svetu.

Prava za emitovanje "Državnog službenika" otkupile su svetske platforme Disney+ iz Indije, GloboPlay iz Brazila, Somos Next i Flix Latino za područje SAD i Portorika, Pop TV, Brio kanal i Voyo iz Slovenije i RTL i Play Premium platforma iz Hrvatske.

Treća sezona "Državnog službenika" počinje sa emitovanjem 23. aprila, od 21 čas, na Superstar kanalu. Gledaoci će vikendima imati priliku premijerno da gledaju 14 novih epizoda.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike