Na aukciji demo snimak Pola Makartnija: Neverovatna cena za jednu kasetu

13.04.2022

10:30

0

Pesma traje četiri minuta i dve sekunde

Na aukciji demo snimak Pola Makartnija: Neverovatna cena za jednu kasetu
Copyright Profimedia

Očekuje se da bi dosad neobjavljeni demo snimak Pola Makartnija na aukciji koja će se održati krajem ovog meseca mogao biti prodat za 10.000 funti. 

Kaseta otprilike datira iz vremena nakon razlaza Bitlsa 1970. godine, kada se svaki od članova benda posvetio solo projektima, a na aukciji će biti ponuđena 26. aprila. 

Bitlsi /Profimedia
 

Britanska aukcijska kuća očekuje da bi mogla da postigne cenu od 10.000 funti.

Reč je o audio kaseti na kojoj bivši Bitls, koji u junu puni 80 godina, izvodi demo verziju svoje originalne pesme “Attention”. Pesma je na kraju završila na albumu njegovog kolege iz benda Ringa Stara iz 1981. pod nazivom “Stop And Smell The Roses”. 

Demo verzija traje četiri minuta i dve sekunde.

Na njoj Makartni peva, svira klavir i glasom oponaša udaraljke. Na nalepnici audio kasete Maxell C-60 je i rukom ispisan naziv pesme. 

Dokumentarni film "Beatles:Get Back" Promo/MCF
 

Aukcijskoj kući Merseyside Business Omega Auctions ponudio je veteran R&B-ja, saksofonista Hju Kejsi, koji je svirao na albumu sa Starom, a kasetu je dobio tokom priprema za snimanje.

Uz Lindu Makartni na kaseti, prateće vokale izvodi njegova supruga Šila - objavila je aukcijska kuća.

– Prodali smo sličnu demo audio kasetu u maju 2020. za 8.000 funti i svesni smo interesa za neke Polove izvedbe i pesme koje dosad nito nije čuo – rekao je aukcionar Pol Ferveder.

On je dodao:

- Čuti ga kako peva bez pratnje zaista je fascinantno i daje nam uvid u njegov izuzetan talenat - zaključio je ovaj aukcionar.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Headliner

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike