Nesvakidašnji koncert Beogradske filharmonije: Bernštajn u atmosferi njujorškog bara

30.03.2022

13:00

0

Prema poemi britanskog pesnika Vistana Hjua Odena, priča prati četiri stranca koji se upoznaju i izlažu svoja viđenja života

Nesvakidašnji koncert Beogradske filharmonije: Bernštajn u atmosferi njujorškog bara
profimedia-0143587499 - Copyright Profimedia

Šef-dirigent Gabrijel Felc i Beogradska filharmonija nastupaju zajedno sa pijanistom Sonokom Kimom, u petak 1. aprila na Kolarcu (20 časova).

Orkestar izvodi prvi put Bernštajnovo delo „Doba strepnje“, a publiku očekuje i Mocartov klavirski koncert br. 27.

Promo/Marco Borggreve
 

Dva izuzetna, a potpuno različita dela napisana za klavir i orkestar čine program ovog nesvakidašnjeg koncerta. Solista Mocartovog Koncerta za klavir i orkestar u Be-duru i Berštajnovog „Doba strepnje” biće izuzetni korejski pijanista Sonok Kim, pobednik međunarodnih takmičenja, koji u svojoj biografiji pored mnogih angažmana ima upisan i prošlogodišnji debi sa Berlinskom filharmonijom.

Ljubitelji Leonarda Bernštajna, jedne od najistaknutijih muzičkih figura dvadesetog veka, imaće priliku da čuju ostvarenje “Doba strepnje” koje Beogradska filharmonija izvodi prvi put.

Beogradska filharmonija/Marko Đoković
 

Nastalo je prema poemi britanskog pesnika Vistana Hjua Odena, a priča prati četiri stranca koji se upoznaju u njujorškom baru tokom rata i izlažu svoja viđenja života.

Tako će se kroz kompoziciju “čuti” njihov razgovor o životnim dobima od rođenja do smrti, simbolična potraga za „praistorijskom srećom“, lamentacija o gubitku životnog oslonca uz sliku noćne zabave sa lјubavnom pričom u džez-stilu, dok se kroz epilog u zoru svi na kraju zadovolјni razilaze, vraćajući se svakodnevnim životima.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike