Izložba “Lica Mire Banjac” u Zrenjaninu: 60 godina nestvarne karijere

30.03.2022

12:00

0

Mnogostruko talentovana, svestrane imaginacije, koja sa lakoćom održava ravnotežu između polova komičnog i tragičnog u liku

Izložba “Lica Mire Banjac” u Zrenjaninu: 60 godina nestvarne karijere
Copyright Izložba "Lica Mire Banjac" Promo/Filmski festival Sopot

Izložba "Lica Mire Banjac", od ponedeljka, 4. aprila, u Savremenoj galeriji u Zrenjaninu, biće dostupna javnosti i posetiocima 71. festivala profesionalnih pozorišta Vojvodine.

Fotografije na izložbi "Lica Mire Banjac", koja je priređena povodom 60-godišnjice njene karijere i od 2011. gostuje po Srbiji i regionu, predstavljaju mnogobrojne filmske i pozorišne uloge slavne glumice.

Izložba “Lica Mire Banjac” Promo/Filmski festival Sopot
 

Autor izložbe Zoran Maksimović, savetnik u Pozorišnom muzeju Vojvodine, u više navrata naglasio je da mu je bila čast da radi izložbu o višedecenijskoj, plodnoj, nestvarnoj, neobičnoj, ogromnoj karijeri Mire Banjac, ličnosti koja je snažna po umetničkom i stvaralačkom u sebi, mnogostruko talentovana, svestrane imaginacije, koja sa lakoćom održava ravnotežu između polova komičnog i tragičnog u liku.

Mira Banjac ATA Images/Antonio Ahel
 

- Naslov je u množini zbog mnogolikosti vezane za Miru, kao glumicu, jer je jednako dobra i u dramskim i u komičkim ulogama, u pozorištu, na radiju, filmu i televiziji - naglasio je Maksimović.

 On je napomenuo da se Mira Banjac, pored glume, bavila i režijom, bila je pedagog, kulturni poslenik i narodni poslanik i da je velika počast što će, kao jedna od najuspešnijih učesnica najstarijeg Festivala profesionalnih pozorišta Vojvodine, biti gost na otvaranju 71. festivala u Zrenjaninu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Novosti

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike