Šest godina od smrti Marinka Madžgalja: Sloboda Mićalović, Andrija Milošević i Aleksandar Srećković čuvaju uspomene (VIDEO)

26.03.2022

18:00

0

Nikad prežaljeni glumac i muzičar preminuo je u 37. godini na današnji dan 2016. godine

Šest godina od smrti Marinka Madžgalja: Sloboda Mićalović, Andrija Milošević i Aleksandar Srećković čuvaju uspomene (VIDEO)
Marinko Madžgalj - Copyright Marinko Madžgalj ATAImages / V. M.

Aleksandar Srećković Kubura, Andrija Milošević, Sloboda Mićalović, bili su među najbližim prijateljima, Marinka Madžgalja. Oni su se danas na Instagramu zajedničkim emotivnim videom podsetili na sve one dragocene zajedničke trenutke.

- Iste večeri se meni na predstavi učini da ga vidim u drugom redu - govori Kubura u videu, dok Andrija Milošević priča po čemu pamti Madžgalja. - Po radosti, osmehu, izuzetnom glumačkom daru, prijateljstvu pesmi, kafani - navodi on.

Inače, glumica Sloboda Mićalović rođena je na isti dan kad i Madžgalj, a kroz suze je samo rekla kako joj nedostaje ne samo na rođendan, već svakog dana. A sve je ovo pratila pesma "Što te nema". Ovaj emotivni video na svom storiju na Instagramu podelila je i Sloboda Mićalović.

- Druže moj. Sačuvaću te. Ne brini. Slobodno idi. Nije ovaj tren tako kratak. Nije vreme za sumnju. Budi mi dobar. Išli smo jednom, sami. Sve si mi rekao. U meni ej sto vulkana. Spalio bih svu logiku sveta, samo da se još malo igramo. A to se ne može. Druže moj, budi spokojan. Odbraniću te ja. Zamrznuću osmehe, za neka bolja vremena. Ti samo idi. Budi siguran i smeo, a ja ću voleti ovu suzu koju nikad nisam hteo - napisao je Andrija Milošević u emotivnoj poruci na svom storiju na Instagramu.

PrintskrinI Instagram Andrija Milošević
 

Madžgalj je rođen 21. avgusta 1978. u Beogradu, ali je veći deo detinjstva proveo u Kotoru, gde je odrastao. Diplomirao je 2000. godine na Fakultetu dramskih umetnosti u klasi profesorke Gordane Marić, nakon čega je ostvario brojne pozorišne, filmske i televizijske uloge, a bio je uspešan i kao pevač i voditelj. Sa prijateljem Ognjenom Amidžićem osnovao je bend “Flamingosi”, sa kojim je postigao veliku popularnost.

Proslavio se ulogama u komedijama i komičnim serijalima “Crni Gruja” i “Drug Crni u NOB-u”, te ljubavnim dramama “Ranjeni orao” i “Greh njene majke”. Publika ga pamti na sceni Ateljea 212 gde je maestralno igrao u predstavama “Sedam i po”, “Zbogom SFRJ”, “Sveti Georgije ubiva aždahu”, “Avgust u okrugu Osejdž” i “Kazimir i Karolina”.

Ostvario je zapažene uloge i u predstavama Jugoslovenskog dramskog pozorišta kao što su “Šine”, “Hamlet”, “Govornica”, “Molijer”, “Kako vam drago”, “Zapisi iz podzemlja”, “Iz junačkog života građanstva”. Igrao je i u Bitef teatru, Narodnom pozorištu, Pozorištu Slavija, Dadovu, a publiku je osvojio u Madlenianumu u komadu “Doručak kod Tifanija” gde je sa bivšom suprugom glumicom Dubravkom Mijatović oživeo kultni film.

ATAImages / Antonio Ahel
 

Dve godine nakon glumčeve smrti, udruženje koje je ponelo njegovo ime, preraslo je u fondaciju “Marinko Madžgalj”, koja je za svoju misiju postavila usavršavanje lekara u oblasti raka pankreasa.

Marinkova majka Mirjana je prvi put nakon smrti smrti sina progovorila prilikom svečanog otkrivanja murala posvećenom pokojnom glumcu pored Ateljea 212 prošle godine.

– Živeo je srećan život. Od svoje 11 godine znao je da će biti glumac, bio je stalno nasmejan baš kao na ovom muralu. Bio je duhovit, nestvaran, da poželite takvog sina. Mnogo čeznem za njim. Posle pet godina prvi put govorim o njemu, hvala vam što ste došli ovde danas. Ponosna sam što je naš sin i divno je biti majka takvom detetu, za svaki ponos je bio – govorila je njegova majka kroz suze.

24sedam/Goran Sivački
 

Imao je neverovatnu energiju. Svuda je stizao i sve je želeo. Kazao mi je jednom: “Mama, ako nastavim ovako prestaću da dišem”, ispričala je njegova majka.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike