Amidžić i Milošević kraj Madžgaljevog murala: Kada bi postojala zastava prijateljstva Marinko bi bio njen grb

15.02.2021

14:39 >> 15:11

0

Napisali smo na zidu Fališ mi ti, po njegovoj pesmi, a i zato što nam fali on. Dodali smo Dragi naš Maki, volimo te beskrajno, ali šta god da smo napisali b

Amidžić i Milošević kraj Madžgaljevog murala: Kada bi postojala zastava prijateljstva Marinko bi bio njen grb
Copyright ATAImages / Antonio Ahel

Glumac Marinko Madžgalj ostavio je neizbrisiv trag u našoj kulturi, a njegov lik od danas će krasiti zid u pasažu između solitera na uglu Vlajkovićeve i službenog ulaza u Atelje 212. Njegovi prijatelji i kolege ovom prilikom evocirali su uspomene na jedinstvenog glumca, i kako su isticali, velikog čoveka kojeg je krasio iskren osmeh baš kao što je i na ovom muralu.

Andrija Milošević kazao je da Madžgalj nikada neće biti zaboravljen.

24sedam/Goran Sivački

– Mi stalno pričamo o njemu i prepričavamo dogodovštine. Kao jako mlad nas je napustio, a bio je sigurno jedan od najtalentovanijih u ovoj zemlji. On zaslužuje da ima ovakav mural, da kada ga pogledamo da se setimo njegove životne radosti i energije, njegovih osmeha i zagrljaja… Bio je poseban čovek, neverovatna jedna ličnost. I dalje nas on nekako puni tom energijom. Napisali smo na muralu “Fališ mi ti”, po njegovoj pesmi koju je stvorio sa Ognjenom Amidžićem, a i zato što nam fali on. Dodali smo “Dragi naš Maki, volimo te beskrajno”, ali šta god da smo napisali bilo bi lepo, jer se svi sećamo samo divnih stvari – kazao je Milošević i dodao:

ATAImages / Antonio Ahel

– Ovo je lepa stvar i kao promocija za mlade ljude, jer je promocija velikog prijateljstva, a to je ono što ti na kraju ostaje u životu. Kada bismo imali zastavu prijateljstva Marinko bio bio grb na njoj. Mladi na to treba da se ugledaju, da znaju da nije sramota voleti, plakati imati emociju, da nije agresija to što te određuje. Određuju te kao čoveka ovakve divne stvari!

I Ognjen Amidžić prisetio se vremena kada je sa Madžgaljem stvarao pesmu “Fališ mi ti” koja je vrlo brzo postala veliki hit.

– Ni Marinko ni ja nismo verovali da će pesma toliko da zaživi, a definitivno je sada najbolja poruka za njega. Gluma je bila njegov poziv i najveća ljubav, a sve ostalo, pa i muzika, bila mu je hobi. Prerano nas je napustio, siguran sam da bi se tek ostvario u brojnim ulogama – kazao je Amidžić.

ATAImages / Antonio Ahel

Gledajući mural na kojem je Marinko, kojeg krasi njegov prepoznatljivi osmeh, njegov kolega Tihomir Stanić kazao je:

– Tačno ga ovako pamtim, nasmejanog, vedrog, veselog, neodoljivo šarmantnog, tako je sve sa lakoćom radio i sa istinskom radošću. Ovaj mural će nas i na ovaj način svakodnevno podsećati na njega i njegovu vedrinu.

ATAimages / Antonio Ahel

Verodostojan mural naslikao je poznati umetnik Milan Milosavljević Deroks koji nam je otkrio da je inicijativa potekla od najboljih Madžgaljevih prijatelja.

24sedam/Goran Sivački

– Čast mi je što su me angažovali. Potrudio sam se da ga uradim što je bilo dostojanstvenije moguće. Tražio sam njegovu najveću karakteristiku, a to je ovaj njegov osmeh. Nije bilo teško raditi, bilo je lepo i drago mi je da je uspelo. To je profesionalna odgovornost koju imam. Piše se priča o tim legendama kroz ove murale i drago mi je što ona teče svojim putem – kazao je Deroks.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike