Seks sa automobilom koji je šokirao Kan: „Titan“ u domaćim bioskopima (FOTO/VIDEO)

18.03.2022

10:15

0

Autor: Dejan Ćirić

Film je nazvan po titanijumskoj pločici koja je ugrađena u lobanju glavne junakinje nakon saobraćajne nesreće u detinjstvu

Seks sa automobilom koji je šokirao Kan: „Titan“ u domaćim bioskopima (FOTO/VIDEO)
Copyright Film "Titan"/Profimedia

Film „Titan“ je bajka za odrasle ispunjena besom, ljubavlju, usamljenošću i telesnom borbom, u kojoj se koriste neobične fizičke metafore da se opiše emocionalno stanje glavnih junaka.

Dovoljno je reći da je priča usredsređena na Aleksiju koju igra izvanredna Agata Rusel prošle godine, dugo nakon završetka Kanskog festivala, bila glavna tema. Ova telesna horor bajka je konačno stigla u domaće bioskope.

Film "Titan" Promo/MCF
 

Glavna junakinja u filmu je Aleksija, divlja i kompulsivna plesačica koja se nalazi u središtu delirijusmkog horora o telu, francuske filmske rediteljke Žulije Dikorno. U drugoj glavnoj ulozi, pored Agate Rusel, je i Vensan Lindon koji, takođe pokušava da kroti svoje telo, te su u filmu paralelno prikazane dve telesne transformacije - Aleksijine i Vensanove. On igra oca koji se nakon niza nerazjašnjenih zločina ponovo povezuje sa sinom koji se vodi kao nestao već deset godina.

Film "Titan" Promo/MCF
 

Film je nazvan po titanijumskoj pločici koja je ugrađena u Aleksijinu lobanju nakon saobraćajne nesreće u detinjstvu. U pitanju je metal veoma otporan na toplotu i koroziju, sa legurama visoke zatezne čvrstoće.

Najstrašniji ili najslađi film o ženi, serijskom ubici koja vodi ljubav sa svojim automobilom - tako je prošle godine u najkraćim crtama opisano ovo ostvarenje koje je osvojilo Zlatnu palmu za najbolji film na 74. Kanskom festivalu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike