Objavljen album sa muzikom iz filma „Nečista krv“: Pesme koje slave ljubav (VIDEO)

11.03.2022 | 10:15

Autor: Dejan Ćirić

Početak rada na ovom izdavačkom projektu započet je objavljivanjem singla „Dude“ Marka Louisa

Copyright Promo/Fame Solutions/This and That produkcija

Jedno od najgledanijih domaćih filmskih ostvarenja u prošloj godini bila je ekranizacija filma „Nečista krv“ po scenariju Vojislava Nanovića, baziranog na delima Borisava Stankovića, u režiji Milutina Petrovića i produkciji This and That.

Ovaj film će ujedno biti zapamćen i kao prvo srpsko ostvarenje koje je emitovano na globalnoj striming platformi Netflix.

Promo/Fame Solutions
 

Izdavačka kuća Mascom zajedno sa This and That Productions predstavlja digitalno izdanje albuma sa autorskom muzikom iz filma „Nečista krv - Greh predaka“ i pesmama koje su njom inspirisane.

Talentovani kompozitor Aleksandar Ranđelović je zaslužan za maestralne teme koje prate ovo vanserijsko filmsko ostvarenje:

- Sve u vezi sa ovim filmom je bilo nesvakidašnje, zaista. Od toga kako je otkriven Nanovićev scenario, koliko godina je film pripreman i na kraju sa koliko entuzijazma i ljubavi je snimljen. Za mene je samim tim bio veliki izazov da napišem muziku za takvo ostvarenje. Neizmerno mi je drago što sada objavljujemo soundtrack - izjavio je Ranđelović.

Anđela Jovanović, Nečista krv / Promo
 

Početak rada na ovom izdavačkom projektu započet je objavljivanjem singla „Dude“ koji je odjeknuo širom regiona i demonstrirao izuzetne interpretatorske sposobnosti Marka Louisa. Na ovom izdanju nalazi se još jedna pesma koju je otpevao.

- Imao sam to zadovoljstvo da obradim jednu od naših najpoznatijih i najlepših narodnih pesama. Dok sam gledao film, pesma „Ruse kose“ imala je važnu ulogu jer definiše ljubav i odnos između Cone i Nikolče. Posle pesme „Dude“, čiji su ritam i atmosfera melanholični, ova pesma ima brz i hipnotički ritam koji pokreće na igru. Maja Radivojević i ja smo, pored tradicionalnog teksta, dodali dve potpuno nove strofe. Iako sam bio inspirisan modernijim zvukom i ritmom bilo mi je veoma bitno da zadržim elemente originalne pesme - izjavio je Marko Louis.

Marko Louis Promo/Ivan Miladinović/Live production
 

Album sa originalnim temama i pesmama inspirisanim muzikom za film „Nečista krv - Greh predaka“, sa singlovima „Dude“ i „Ruse kose“ Marka Louisa, dostupan je na svim striming servisima od 11. marta.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam