Pažljivo birana uloga za veliki povratak: Ivana Žigon ponovo na sceni Narodnog pozorišta

11.03.2022

15:30

0

Autor: Dejan Ćirić

Predstava „Iranska konferencija“ biće izvedena 13. marta na Sceni „Raša Plaović“

Pažljivo birana uloga za veliki povratak: Ivana Žigon ponovo na sceni Narodnog pozorišta
Copyright Ivana Žigon ATAImages/Miroslav Milić

Veoma brižljivo je rediteljka Ivana Vujić birala ulogu kojom će se prvakinja drame Ivana Žigon vratiti na scenu svoje matične kuće, Narodnog pozorišta u Beogradu.

U predstavi “Iranska konferencija” aktuelnog ruskog pisca Ivana Viripajeva Ivana Žigon igra ulogu iranske pesnikinje, koja snagom umetnosti odgovara na otvorena pitanja koja nameće današnja civilizacija.

Povratak Ivane Žigon dogodiće se 13. marta na Sceni „Raša Plaović”, u 20.30, a u nameri da se upravo njenom interpretacijom ove uloge, u kojoj nastupa i peva na persijskom jeziku, najavi veliki praznik proleća koji se u Iranu slavi kao Nova godina.

ATA Images
 

Dramu Ivana Viripajeva „Iranska konferencija“ u prevodu Sanje Milić, režirala je Ivana Vujić, koja je uradila idejno rešenje scenografije i odabir muzike za predstavu.

Predstava je premijerno izvedena 9. marta što je ujedno i prvo izvođenje ove drame u Srbiji, a igrali su  Radmila Živković, Vjera Mujović, Nebojša Kundačina, Slobodan Beštić, Vanja Milačić, Gojko Baletić, Maja Kundačina, Zoran Ćosić, Bogdan Bogdanović, Bojana Bambić i kao učesnici video konferencije, Dušan Matejić, Iva Milanović i Teodora Dragićević.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike