Tradicionalno muzičko nasleđe: Braća Teofilović u Kolarcu

08.11.2020

08:43 >> 14:36

0

Održali su veliki broj koncerata u skoro svim velikim gradovima Evrope, u Japanu, Americi, a na programu koncerta na 52. Bemusu je srpska tradicionalna muzika

Tradicionalno muzičko nasleđe: Braća Teofilović u Kolarcu
Copyright Promo / Bemus

Braća Teofilović održaće večeras koncert u Kolarčevoj zadužbini o okviru 52. Bemusa. Ovaj vokalni duet tradicionalno muzičko i poetsko nasleđe prikazuje autentičnim, a cappela dvoglasom, što je njihov zaštitni znak koji ih s razlogom svrstava u jedinstvenu muzičku pojavu na Balkanu.

Braća Teofilović su nakon osam godina provedenih u horu, ozbiljniju profesionalnu karijeru započeli devedesetih godina, kada su snimili mnoštvo numera za nacionalni radio i televiziju. Otada stiču popularnost nastupajući na koncertima, snimaju zapažene albume i prave eksperimente u saradnji sa drugim muzičarima. Najplodniju saradnju su uspostavili sa čuvenim gitaristom iz Los Anđelesa, Miroslavom Tadićem, sa kojim obrađuju narodne pesme s područja uže Srbije i Kosova, Bosne, Dalmacije i Makedonije.

Promo / Bemus

Teofilovići su održali veliki broj koncerata u skoro svim velikim gradovima Evrope, u Japanu, Americi, a na programu koncerta na ovogodišnjem 52. Bemusu je srpska tradicionalna muzika.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike