Bilja Krstić i Gotan Project u Novom Sadu: „Seobe duša” pomeraju granice

08.03.2022

14:01

0

Program koji kroz književnost, izvođačku i vizuelnu umetnost i teatar preispituje pozitivni uticaj migracija, u okviru Evropske prestonice kulture, počeo je 3. marta

Bilja Krstić i Gotan Project u Novom Sadu: „Seobe duša” pomeraju granice
Barselona Gipsy Balkan Orchestra foto NSEPK V. Veličković (3) - Copyright Foto: NSEPK V. Veličković

U okviru programa „Seobe duša” danas će se predstaviti čuvena japanska plesačica i koreografkinja, Kaori Ito, dobitnica Ordena umetnosti i književnosti (Ordre des Arts et des Lettres), koji dodeljuje francusko Ministarstvo kulture.

Kaori Ito stiže uz podršku EU Japan Festa i JapanCommittee i nastupa sa Bogdanom Rankovićem i novosadskim sastavom „Etnoforija” od 20 sati, u Hali 1 Novosadskog sajma.

Povodom Dana žena uz kupljenu ulaznicu za nastup japanske plesne umetnice Kaori Ito sa Bogdanom Rankovićem i „Etnoforijom” obezbeđena je još jedna ulaznica gratis.

„Seobe duša” obeležiće i dolazak dobitnika brojnih književnih nagrada, Kristiana Novaka i Darka Cvijetića, čiji je roman prošle godine bio u finalu izbora za NIN-ovu nagradu.

Foto: NSEPK V. Veličković
 

Oni će se publici na Novosadskom sajmu u Hali 1 predstaviti 9. marta, Novak od 18 sati, a Cvijetić od 19 časova, takođe u Master hali Novosadskog sajma.

Na istom mestu, scensko čitanje knjige Mihaela Martensa „U požaru svetova: Ivo Andrić – jedan evropski život”, koje potpisuje Muharem Bazdulj, publika će slušati 8. marta od 16 časova. 

Bilja Krstić i Bistrik orkestar nastupaju u okviru  „Seoba duša” 10. marta, dok će Antropoceno – projekat dvojice članova čuvenog sastava Gotan Project, Kristofa Milera i Eduarda Makarofa, pionira u umetnosti spajanja tradicionalnog tanga i modernog popa uz elektronsku muziku, biti predstavljen 12. marta, a uvod u njihov nastup biće i performans rumunske plesne škole „Tango Timisoara”.

Foto: NSEPK V. Veličković
 

Dobitnici više od 100 platinastih nagrada širom sveta, Original Enigma Voices, prvi put stižu u Novi Sad, gde će u okviru „Seoba duša” nastupiti 13. marta, i to uz gradski orkestar Camerata Novi Sad. Svi koncerti počinju u 20 sati u Hali 1 Novosadskog sajma.  

Marokanski bend Chalaban iz Mađarske, koji dolazi uz podršku Ambasade Kraljevine Maroko u Srbiji, nastupiće 9. marta u 20 sati, a u okviru Karnevala obrednih povorki, 10. marta od 11 sati, biće organizovan dečiji maskenbal, a zatim i koncert gostujućih trupa iz zemlje i inostranstva, 11. marta od 18 sati.  

Ulaznice za sve koncerte, zainteresovani mogu kupiti na prodajnim mestima Gigstix-a ili onlajn, putem sajta gigstix.com, kao i na ulazu Novosadskog sajma.

Organizatori mole sve posetioce da nose maske i drže propisanu distancu. Zeleni sertifikati nisu potrebni, a maske će biti deljene i pri ulasku na događaje.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike