Sve o najboljem filmu ovogodišnjeg Festa: Ko je Nitram? (FOTO/VIDEO)

07.03.2022

18:01

0

Autor: Dejan Ćirić

Ovo ostvarenje će se u distribuciji Taramonut filma uskoro naći u redovnoj bioskopskoj distribuciji u Srbiji

Sve o najboljem filmu ovogodišnjeg Festa: Ko je Nitram? (FOTO/VIDEO)
Nitram%2003 - Copyright Film "Nitram" Promo/Taramount film

Žiri međunarodnog filmskog festivala koji se pola veka održava u Beogradu, u sastavu Miloš Biković, Tamara Dragičević, Đerđi Raduli, Argiris Papadimitropulos i Toni Gojanović, glavnu nagradu dodelio je ostvarenju „Nitram“.

Film "Nitram" Promo/Taramount film
 

„U pitanju je film koji se bavi suštinskim i važnim izazovima nedostatka komunikacije među ljudima i razornim nedostatkom ljubavi, stvaranjem jedinstvenog sveta sa izuzetnim likovima i originalnim i autentičnim vizuelnim jezikom”, navodi se u obrazloženju.

Talentovani glumac Kejleb Landri Džouns (laureat Kanskog festivala), osvojio je nagradu za najbolju mušku ulogu tumačeći naslovni lik ove drame, “za moćan i kompleksan nastup, toliko ubedljiv da je izbrisao liniju između filma i stvarnosti”.

Film "Nitram" Promo/Taramount film
 

Nitram živi sa majkom i ocem u predgrađu Australije sredinom 1990-ih. Živi izolovan i frustriran život i nikako ne može da se uklopi. To je tako sve dok neočekivano ne sprijatelji sa povučenom naslednicom, Helen. Međutim, kada ta veza dođe do tragičnog kraja i kada Nitramova usamljenost i bes rastu, on počinje da kopni, što vodi u katastrofu.

Film će se uskoro naći i u redovnoj bioskopskoj distribuciji u Srbiji.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike