15 godina „Krčmarice Mirandoline“u Pozorištu “Boško Buha”: Predstava koja se gleda više puta

06.03.2022

15:30

0

U naslovnoj ulozi zavodljive krčmarice je Katarina Žutić, a pored Andrije Miloševića, u predstavi igraju i Goran Jevtić, Uroš Jovčić, Igor Damnjanović, Miloš Vlalukin, Jelena Trkulja, Andrijana Oliverić/Lenka Petrović

15 godina „Krčmarice Mirandoline“u Pozorištu “Boško Buha”: Predstava koja se gleda više puta
KRCMARICA 19 - Copyright Promo/Pozorište "Boško Buha"

„Krčmarica Mirandolina“ Karla Goldonija u režiji Juga Radivojevića je svakako jedna od najuspešnijih predstava Večernje scene Pozorišta „Boško Buha“, od kada je ono osnovano do danas.

Iako se bliži svom dvestotom izvođenju, interesovanje publike za ovu predstavu je nesmanjeno, a ima mnogo njih koji su je odgledali i po više puta – jer upravo u tome je njena čar – svako izvođenje je drugačije, a publika i ansambl uživaju u tome da se prepuste improvizatorskoj inspiraciji Andrije Miloševića.

Promo/Pozorište "Boško Buha"
 

Predstava „Krčmarica Mirandolina“ dobila je pet nagrada na festivalu Dani komedije u Jagodini, i ocenjena je najvišom ocenom publike u istoriji Festivala.

U naslovnoj ulozi zavodljive krčmarice je Katarina Žutić, a pored Andrije Miloševića, u predstavi igraju i Goran Jevtić, Uroš Jovčić, Igor Damnjanović, Miloš Vlalukin, Jelena Trkulja, Andrijana Oliverić/Lenka Petrović.

Promo/Pozorište "Boško Buha"
 

Dramaturg predstave je Ivana Dimić, scenograf Aleksandar Denić, kostimograf Jelena Stokuća, a muziku je komponovala Kristina Kovač.

U Teatru Vuk 8. marta u 20 časova biće obeleženo tačno 15 godina od premijere, a sigurno je da će ova predstava doživeti još mnogo jubileja, i uneti radost i smeh u živote pozorišne publike.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike