Veliko interesovanje za najnoviji film Slavka Štimca: Da li će „Mrak“ biti jedan od hitova Festa?

25.02.2022

13:15

0

Autor: Dejan Ćirić

Pretpremijera je zakazana za 26. februar u Kombank dvorani

Veliko interesovanje za najnoviji film Slavka Štimca: Da li će „Mrak“ biti jedan od hitova Festa?
Slavko Štimac i Danica Ćurčić u filmu Mrak, foto Kiril Prodanov (1) - Copyright Slavko Štimac u filmu "Mrak" Promo/Kiril Prodanov

Zbog velikog interesovanja publike u prodaju su puštene dodatne karte za dugoočekivani film „Mrak“ Dušana Milića, koji će imati srpsku pretpremijeru 26. februara u okviru glavnog takmičarskog programa 50. Festa, u 19.30, u Kombank dvorani.

Autorska i glumačka ekipa filma „Mrak“, koji je jedan od najiščekivanijih filmova na ovogodišnjem Festu će prisustvovati pretpremijeri.

Film "Mrak" Promo/Yana Lozeva
 

Radnja drame/psihološkog trilera „Mrak“inspirisana je istinitim događajem koji se odigrao u vreme martovskog pogroma na Kosovu i Metohiji.  Film obrađuje životnu i potresnu priču koja je ispričana kroz vizuru devojčice Milice koja sa majkom i dedom živi u planinskim zabitima Kosova, na imanju okruženom gustom šumom.

Film "Mrak" Promo/Yana Lozeva
 

Film „Mrak“ kao srpsko-dansko-bugarsko-italijansko-grčka koprodukcija je složena filmska priča o teškom životu Srba na Kosovu i Metohiji u kojoj glavne uloge tumače Slavko Štimac i sve popularnija danska glumica srpskog porekla Danica Ćurčić.

Promo/Kiril Prodanov i Jana Lozeva
 

Ostale uloge su poverene Mioni Ilov, Flaviu Parenti, Ivanu Zerbinati, Nikoli Kent, Darrenu Pettie, Nikoli Rakočeviću, Slaviši Čuroviću i Slađani Bukejlović.

Autorsku ekipu filma čine scenarista i reditelj Dušan Milić, direktor fotografije Kiril Prodanov, scenograf Milenko Jeremić, kostimografkinja Lidija Jovanović, montažer Yanis Chalkiadakis i kompozitor Kristian Eidnes Andersen.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike