Deset vrhunskih filmova u kojima ćete uživati na ovogodišnjem Festu (VIDEO)

23.02.2022

09:01

0

Autor: Dejan Ćirić

Budite deo manifestacije koja na najbolji mogući način slavi filmsku umetnost

Deset vrhunskih filmova u kojima ćete uživati na ovogodišnjem Festu (VIDEO)
profimedia-0658078954 - Copyright Film "Zvanična konkurencija"/Profimedia

Predstavljamo vam filmove koji će u distribuciji Taramount filma biti prikazani na ovogodišnjem, jubilarnom, 50. Festu u periodu od 25. februara do 6. marta.

Deset filmskih ostvarenja koja nam govore o životu, odrastanju, ljubavi, borbi, snovima, pravdi, proslavljenih i nagrađivanih reditelja, uz najvoljenije holivudske i evropske glumce, našli su svoje mesto na repertoaru ovogodišnjeg Međunarodnog filmskog festivala, kako u glavnom takmičarskom tako i u revijalnom delu.

Budite deo manifestacije koja na najbolji mogući način slavi filmsku umetnost!

Vuk (The Wolf)

26.2. Dom omladine Beograd u 17:30 časova

26.2. Jugoslovenska kinoteka sala Makavejev u 21:00

27.2. Dvorana Kulturnog centra Beograda u 12:00

28.2. Kombank dvorana sala 6 u 16:30

Režija: Nathalie Biancheri / Uloge: George MacKay, Lily-Rose Depp, Paddy Considine / Žanr: drama, triler

Verujući da je vuk zarobljen u telu čoveka, Džejkob (Džordž Mekej) jede, spava i živi kao vuk - na veliko zaprepašćenje njegove porodice. Kada ga pošalju na kliniku, Džejkob i njegovi vršnjaci koji su u specijalnoj vezi sa životinjama, primorani su da se podvrgnu sve ekstremnijim oblicima „kurativnih“ terapija. Međutim, kada upozna misterioznu Divlju mačku (Lili-Rouz Dep), i kada njihovo prijateljstvo preraste u neverovatnu zaljubljenost, Džejkob se suočava sa izazovom: da li će se odreći svog pravog sebe zbog ljubavi.

Pica od sladića (Licorice pizza)

27.2. Cineplexx Galerija Belgrade IMAX u 19 časova

27.2. Cineplexx Ušće sala 1 u 19:30

27.2. Cineplexx Ušće sala 2 u 20

28.2. Kombank dvorana sala 1 u 12

28.2. Dvorana Kulturnog centra Beograda u 14:30

28.2. Cineplexx Galerija Belgrade sala 3 u 17 časova

28.02. Cineplexx Galerija Belgrade sala 5 u 21 čas

1.3. Bioskop Fontana u 19 časova

Režija i scenario: Paul Thomas Anderson / Uloge: Alana Haim, Cooper Hofman, Sean Penn / Žanr: komedija, drama, romantični

Pica od sladića je priča o odrastanju Alane Kejn i Garija Valentajna, životarenju i zaljubljivanju u dolini San Fernando, 1973. godine. Film prati prevrtljive korake prve ljubavi. Odrasli u San Fernando dolini, Alana Kejn i Gari Valentajn prvi put se sreću na danu fotografisanja u Garijevoj srednjoj školi.

Alana više nije studentkinja, već je mlada žena koja želi da se pronađe i definiše izvan svog neinspirativnog posla pomoćnika fotografa. Gari se već oprobao kao glumac - i brzo će to reći Alani u pokušaju da je impresionira. Zabavlja je i intrigira njegovo natprirodno samopouzdanje i oni uspostavljaju iskren, ali nezgodan odnos. Nastojeći da ojača vezu sa Alanom, Gari pokušava da joj pruži priliku da bude njegov pratilac tokom nastupa na televiziji u Njujorku. Impulsivno, ona pristaje..

Crvena raketa (Red rocket)

27.2. Kombank dvorana sala 1 u 19:30 časova

28.2. Dvorana Kulturnog centra Beograda u 19:30

28.2. Cineplexx Galerija Belgrade sala 7 u 22:30

1.3. Cineplexx Galerija Belgrade sala 5 u 16

1.3. Jugoslovenska kinoteka sala Makavejev u 18:30

Režija: Sean Baker / Uloge:  Simon Rex, Bree Elrod, Suzanna Son / Žanr: drama, komedija

Crvena raketa je smeli, novi film reditelja i scenariste Šona Bejkera (The Florida Project, Tangerine), u kome Sajmon Reks na jedinstven i intenzivan nači tumači lik glavnog junaka. Ovaj film je mračno zabavan i sirov, a prikazuje portret specifičnog američkog prevaranta u njegovom rodnom gradu, gde ga zapravo niko i ne želi nazad.

Nitram

28.2. Kombank dvorana sala 1 u 19:30 časova

1.3. Dvorana Kulturnog centra Beograda u 19:30

1.3. Jugoslovenska kinoteka sala Makavejev u 21

2.3 Bioskop Fontana u 15

2.3. Kombank dvorana sala 6 u 21:30

Režija: Justin Kurzel / Uloge: Caleb Landry Jones, Judy Davis, Anthony LaPaglia

Nitram živi sa majkom i ocem u predgrađu Australije sredinom 1990-ih. Živi izolovan i frustriran život i nikako ne može da se uklopi. To je tako sve dok se neočekivano ne sprijatelji sa povučenom naslednicom Helen. Međutim, kada ta veza dođe do tragičnog kraja i kada Nitramova usamljenost i bes rastu, on počinje da kopni, što vodi u katastrofu.

Zvanična konkurencija (Official competition)

1.3. Cineplexx Galerija Belgrade IMAX u 16:30 časova

1.3. Cineplexx Ušće sala 1 u 17

1.3. Cineplexx Ušće sala 2 u 17:30

2.3. Kombank dvorana sala 1 u 10

2.3. Dvorana Kulturnog centra Beograda u 12

2.3. Cineplexx Galerija Belgrade sala 5 u 18:30

2.3.  Cineplexx Galerija Belgrade sala 3 u 22

3.3. Bioskop Fontana u 17

U redovnoj bioskopskoj distribuciji film će se naći od 7. aprila 2022.

Režija:  Gastón Duprat i Mariano Cohn / Uloge:  Penélope Cruz, Antonio Banderas, Oscar Martínez

Penelope Kruz, Antonio Banderas i Oskar Martinez udružuju se u ovoj britkoj komediji priznatih reditelja Gastona Duprata i Marijana Kona, o pokušaju da se snimi najveći film u istoriji.

Kada preduzetnik milijarder impulsivno odluči da napravi kultni film, on zahteva najbolje. Poznata rediteljka Lola Kuevas angažovana je da vodi ovaj ambiciozni poduhvat. Tim koji čine samo najveće zvezde upotpunjuju dva glumca ogromnog talenta, ali još većih ega: holivudski srcelomac Feliks Rivero  i radikalni pozorišni glumac Ivan Tores.

Obojica su legende, ali ne baš najbolji prijatelji. Kroz niz sve ekscentričnijih iskušenja koje postavlja Lola, Feliks i Ivan moraju da se suoče ne samo jedan sa drugim, već i sa sopstvenim nasleđem. Ko će ostati kada kamere konačno počnu da snimaju?

Sirano (Cyrano)

2.3. Cineplexx Galerija Belgrade IMAX u 16:30 časova

2.3. Cineplexx Ušće sala 1 u 17

2.3. Cineplexx Ušće sala 2 u 17:30

3.3. Kombank dvorana sala 1 u 10

3.3. Dvorana Kulturnog centra Beograda u 12

3.3. Cineplexx Galerija Belgrade sala 5 u 18:30

3.3. Cineplexx Galerija Belgrade sala 3

4.3. Bioskop Fontana u 17

U redovnoj bioskopskoj distribuciji film će se naći od 10. marta 2022.

Režija: Joe Wright / Uloge: Peter Dinklage, Haley Bennett, Kelvin Harrison Jr., Ben Mendelsohn / Žanr: drama, romantični mjuzikl

Zasnovano na mjuziklu koji je adaptirala i režirala Erika Šmit iz “Sirana de Beržeraka” Edmonda Rostanda, sa muzikom Arona i Brajsa Desnera i stihovima Meta Bernidžera i Carin Beser.

Nagrađivani režiser Džo Rajt privlači bioskopske gledaoce kroz simfoniju emocija, muzikom, romansom i lepotom u filmu Sirano, ponovo predstavljajući vanvremensku priču o ljubavnom trouglu koji slama srce.

Čovek ispred svog vremena, Sirano de Beržerak zaslepljuje istovremeno žestokom igrom reči i sjajnim mačevanjem u dvoboju. Ali, ubeđen da ga njegov izgled čini nedostojnim ljubavi prema odanoj prijateljici, sjajnoj Roksani, Sirano tek treba da joj otkrije svoja osećanja. Ali, Roksana se zaljubljuje na prvi pogled u Kristijana.

Belfast

3.3. Cineplexx Galerija Belgrade IMAX u 19 časova

3.3. Cineplexx Ušće sala 1 u 19:30

3.3. Cineplexx Ušće sala 2 u 20

4.3. Kombank dvorana sala 1 u 12

4.3. Dvorana Kulturnog centra Beograda u 14:30

4.3. Cineplexx Galerija Belgrade sala 3 u 17

5.3. Bioskop Fontana u 19

U redovnoj bioskopskoj distribuciji film će se naći od 24. marta 2022.

Režija i scenario: Kenneth Branagh / Uloge: Caitríona Balfe, Jamie Dornan, Judi Dench, Ciarán Hinds, Jude Hill

Kenet Brana, umetnik koji je više puta nominovan za Oskara, napisao je i režirao film Belfast, potresnu priču o ljubavi, smehu i gubitku tokom odrastanja jednog dečaka, obojenu muzikom i društvenim nemirima kasnih 1960-ih.

Litica (The ledge)

3.3. Cineplexx Galerija Belgrade sala 7 u 22:30

4.3. Kombank dvorana sala 6 u 13:30

4.3. Bioskop Fontana u 15

Režija: Howard J Ford / Uloge:  Brittany Ashworth, Ben Lamb, Louis Boyer, Nathan Welsh, David Wayman i Anais Parello / Žanr: triler

Keli budi vrisak prijateljice Sofi koju je ostavila sa grupom muškaraca koje su tek upoznale. Grabi svoju GoPro kameru da bi bolje videla u mraku, trči prema vapaju svoje prijateljice i stiže u trenutku kada njeno beživotno telo bacaju sa litice.

Prestravljena, okreće se i trči kroz kamp hvatajući sve što može od penjačke opreme. Očajnički započinje slobodno penjanje od podnožja planine, dok se muškarci približavaju. Kako se dani pretvaraju u ledene noći, ona postaje i mentalno i fizički iscrpljena. Da bi preživela ubilački čopor, mora da kopa duboko, da učini sve što može da se spasi i popne se...

Jedna sekunda (One second)

4.3. Cineplexx Galerija Belgrade sala 7 u 17:30 časova

5.3. Jugoslovenska kinoteka sala Makavejev u 13:30

5.3. Bioskop Fontana u 21

6.3. Cineplexx Galerija Belgrade sala 5 u 21

Režija: Zhang Yimou / Uloge: Zhang Yi, Haocun Liu, Wei Fan / Žanr: komedija, drama

Tokom Kulturne revolucije, osuđenik je poslat u radni logor u pustoj severozapadnoj Kini. Da bi video svoju ćerku na filmu, on beži i kreće u bioskop u obližnjem selu. Tada mu se ukrštaju putevi sa beskućnicom koja očajnički želi filmsku rolnu i spremna je da je ukrade po svaku cenu. Zagonetna filmska rolna koja razdvaja njihove planove ubrzo postaje koren njihovog neočekivanog prijateljstva.

Plan A

5.3. Cineplexx Galerija Belgrade IMAX u 21:30 časova

5.3. Cineplexx Ušće sala 1 u 22

5.3. Cineplexx Ušće sala 2 u 22:30

6.3. Cineplexx Galerija Belgrade sala 3 u 19:30

6.3. Dom omladine Beograda u 22:15

Režija i scenario: Doron & Yoav Paz / Uloge: August Diehl, Sylvia Hoeks, Michael Aloni, Nikolai Kinski / Žanr: drama, triler

Radnja filma zasnovana je na istinitoj priči. Godine 1945. grupa Jevreja koji su preživeli Holokaust planirala je da ubije 6 miliona Nemaca tako što bi pustili otrov u vodovodni sistem grada. Ova opasna i smela tajna operacija vodila se pod imenom „Plan A”.

U Nemačkoj 1945. godine Maks, Jevrejin koji je preživeo Holokaust, upoznaje radikalnu grupu jevrejskih boraca otpora, koji su, kao i on, izgubili svaku nadu u svoju budućnost nakon što im je oteto sve što su imali, a nacisti su ubili njihove porodice. Oni sanjaju o epskoj osveti za čitav jevrejski narod. Oko za oko, zub za zub. Maks počinje da se poistovećuje sa monstruoznim planovima grupe...  

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike