Odri Hepbern i priča o zanemarenoj devojčici: Omiljena knjiga legendarne glumice

24.02.2022

06:30

0

Jedna od najvećih holivudskih zvezda svih vremena bila je poznata i kao veliki ljubitelj kulture i umetnosti, a naročito književnosti

Odri Hepbern i priča o zanemarenoj devojčici: Omiljena knjiga legendarne glumice
Copyright Profimedia

Zbog svoje vanvremenske lepote i šarma Odri Hepbern je i dalje ikona popularne kulture, iako nije sa nama već 29 godina.

Ova slavna glumica i ikona stila najpoznatija je po svojim ulogama u filmovima „Praznik u Rimu“ (1953), „Sabrina“ (1954) i „Doručak kod Tifanija" (1961), koji su od nje napravili planetarnu zvezdu.

Profimedia
 

U odnosu na ostale holivudske dive sredine 20. veka, Odri je bila skromna i nije bila toliko zainteresovana da uvek bude u centru pažnje, a svoju slavu je uglavnom koristila da skrene pažnju na različite humanitarne kampanje.

Ona je takođe bila poznata i kao veliki ljubitelj kulture i umetnosti, a naročito književnosti.

Profimedia
 

Čuvena glumica je uvek rado pričala o knjigama koje voli, a gotovo svaki put je isticala dečji roman „Tajni Vrt“ engleske spisateljice Frensis Hodžson Bernet kao svoje omiljeno štivo.

U pitanju je priča o zanemarenoj desetogodišnjoj devojčici koja otkriva magični vrt skriven na imanju njenog teče. Knjiga je objavljena 1911. godine i postigla je veliki uspeh, jer je, između ostalog, sadržala i sjajne ilustracije.

Profimedia
 

„Tajni“ vrt je više puta ekranizovan, a u poslednjoj filmskoj verziji romana iz 2020, glavne uloge su tumačili Džuli Volters, Diksi Edžeriks i Kolin Firt.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: City magazine

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike