Savršen spoj: Muzika Beogradske filharmonije u Galeriji Matice srpske

10.11.2020

15:47 >> 09:03

0

Snimci koncerata koje je orkestar prethodno izveo u svojoj sali, sada će se slušati u jednom od najrespektabilnijih srpskih muzeja

Savršen spoj: Muzika Beogradske filharmonije u Galeriji Matice srpske
Copyright Promo / GMS

Galerija Matice srpske iz Novog Sada pridružuje se akciji Beogradske filharmonije  “Muzika svuda”.

Snimci sa repertoara filharmonije koji je orkestar prethodno izveo na koncertima u svojoj sali, sada će se slušati u jednom od najrespektabilnijih srpskih muzeja, te će muzejsku tišinu zameniti poznate kompozicije “Mala noćna muzika” i “Simfonije br. 40 i 41” Volfganga Amadeusa Mocarta, a posetioci će obogatiti svoje iskustvo i uživanje u umetnosti.

– Galerija Matice srpske ponovo prva istrčava na teren čime je dokazala, što bi rekli mladi, status trendsetera u svojoj oblasti. Uvek u skladu sa savremenim trenutkom, publici pruža nov fokus na svoju vrednu kolekciju koristeći sveže koncepte, savremene tehnologije, a sada priključuje i muziku Beogradske filharmonije. Raduje nas da naša Muzika svuda odlazi u Novi Sad i da je tamo pronašla svoj prirodni dom – rekao je Ivan Tasovac.

Direktorka Galerije Matice srpske, Tijana Palkovljević Bugarski naglašava da dve institucije odlukom da budu partneri u ovom projektu promovišu likovnu i muzičku umetnost kao začine koji svakodnevicu čine posebnom i jedinstvenom.

– Zahvaljujući saradnji sa Beogradskom filharmonijom, uvek stroga i poslušna Galerija Matice srpske, dobila je priliku da postane “neposlušna” i da uživanje u delima likovne umetnosti upotpuni muzikom. Beogradska filharmonija kao rasadnik kreativnih i inovativnih ideja uvek je dobrodošla u našem prostoru sa svojim iskoracima koji život i u ovim teškim trenucima čine lepšim – kazala je Palkovljević Bugarski.

Promo / BF

Koncept “Muzika svuda” odgovor je Beogradske filharmonije na ograničenje publike koja može da prisustvuje njenim koncertima u sali, tako se repertoar orkestra već sluša i u prodavnicama, poštama, bankama, zdravstvenim ustanovama, knjižarama, a broj lokacija se konstantno povećava.

Pročitajte još: Muzika svuda: Filharmonija i serenade pod krovovima grada

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike