Muzika svuda: Filharmonija i serenade pod krovovima grada

15.10.2020

10:12 >> 14:12

0

Uz dirigenta Gabrijela Felca BF nastavlja sezonu snimanja koncerata koji se pored sala, čuju po knjižarama, poštama, kol-centrima...

Muzika svuda: Filharmonija i serenade pod krovovima grada
Copyright Milos Tesic/ATAImages

Šef-dirigent Gabrijel Felc ponovo će predvoditi Beogradsku filharmoniju na tri koncerta kao večeri serenada, od danas do subote, 17. oktobra, u sali BF od 20 časova.

Prvi koncert u nizu posvećen je nedavno preminulom kolegi, violončelisti Nebojši Mrđenoviću.
Na programu se nalaze dve serenade za gudački orkestar A. Dvoržaka i P.I. Čajkovskog.
Prva od kompozicija smatra se za jedno od najpopularnijih Dvoržakovih ostvarenja, dok je Čajkovski za svoju Serenadu isticao da ju je napisao iz srca i smatrao je jednom od najvrednijih kompozicija.
Novi nastupi sa dirigentom Felcom nastavak su sezone i originalnog filharmonijskog koncepta “Muzika svuda”, i sa tom idejom i realizacijama ne prestaju, jer su proteklog vikenda prijatno iznenadili prolaznike neočekivanim muziciranjem u Lazarevcu, Surčinu i Grockoj.

Promo / Marko Đoković / Beogradska filharmonija

Kao i prošlog meseca, koncerti u sali BF se snimaju, da bi se onda ti snimci slušali van koncertne dvorane, kao što i slogan kaže – “Muzika svuda”.
Prethodno izvedena i snimljena muzika Mocarta već se čuje u poštama, raznim poslovnicama, vozilima, kol centrima, a širi se i na knjižare, parkove, zdravstvene ustanove, salone…

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike