Muzika svuda! Beogradska filharmonija iznenadila prolaznike u Knez Mihailovoj!

21.09.2020

14:50 >> 10:51

0

Orkestar predvođen dirigentom Gabrijelom Felcom izveo je Mocartovu Malu noćnu muziku i priredio atmosferu pravog koncerta

Muzika svuda! Beogradska filharmonija iznenadila prolaznike u Knez Mihailovoj!
Copyright Promo/Marko Đoković/Beogradska filharmonija

Beogradska filharmonija priredila je danas iznenadni koncert u Knez Mihailovoj ulici povodom početka svoje koncertne sezone, a kako je poručio direktor Filharmonije Ivan Tasovac, ovim nastupom otkrili su ovogodišnju poruku – “Muzika svuda”.

Promo/ Marko Đoković / Beogradska filharmonija

Orkestar Filharmonije, predvođen dirigentom Gabrijelom Felcom, na zadovoljstvo prolaznika izveo je Mocartovu „Malu noćnu muziku” i priredio atmosferu pravog koncerta. Mnogobrojna publika ih je pažljivo slušala, a bilo je i onih koji su zaplesali.

Promo/Marko Đoković/Beogradska filharmonija

Orkestar je na kraju nastupa nagrađen ovacijama.
– Ovim nastupom otkrivamo poruku nove sezone, a to je “Muzika svuda”! Beogradska filharmonija se neće slušati samo u koncertnoj dvorani, vodite računa kada budete ulazili u liftove, možda ćemo biti i tamo”, rekao je Tasovac.

Promo / Marko Đoković / Beogradska filharmonija

Mocarta i njegove kompozicije u izvođenju Beogradske filharmonije, publika je sinoć imala priliku da sluša u ograničenom broju u Sali Filharmonije, a sada su je orkestar i šef-dirigent Gabrijel Felc izveli na ulici, na oduševljenje svih Beograđana.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike