Spektakularna evropska turneja Nemanje Radulovića: Od Teatra Šanzelize do Kolarca

06.01.2022

14:20

0

Na beogradskom koncertu čuveni violinista će nastupiti kao solista sa Beogradskom filharmonijom, uz ruskog dirigenta Daniela Raiskina, a na programu će biti dela Petra Iljiča Čajkovskog

Spektakularna evropska turneja Nemanje Radulovića: Od Teatra Šanzelize do Kolarca
Nemanja Radulovic, photo Lukas Rotter - Deutsche Gramophon, 01 - Copy - Copyright Nemanja Radulović Promo/Lukas Rotter

Istaknuti srpski i svetski violinista Nemanja Radulović objavio je da će 4. februara održati koncert u Beogradu, u Kolarčevoj zadužbini.

“Srećna Nova godina! Ako želite da slušate Mocarta, Betovena, Čajkovskog, Ravela, i ako se nalazite negde u blizini, dobrodošli ste”, napisao je Radulović na svojoj Fejsbuk stranici i najavio turneju po Evropi za januar i februar.

Na beogradskom koncertu Radulović će nastupiti kao solista sa Beogradskom filharmonijom, uz ruskog dirigenta Daniela Raiskina, a na programu će biti dela kompozitora Petra Iljiča Čajkovskog.

Radulović je imao dva rasprodata koncerta na Kolarcu početkom jeseni 2020, a poslednji put je svirao na svečanom otvaranju festivala BEMUS, u istoj dvorani u oktobru 2021, takođe sa Beogradskom filharmonijom.

Osim mnogih, mesecima unapred rasprodatih koncerata na Kolarcu, Radulović je pre nekoliko godina imao i nezaboravan nastup na otvorenom ispred ove ustanove - u Studentskom parku.

Nemanja Radulović Promo/Charlotte Abramow
 

Violinista godinama živi u Parizu, odakle će i početi turneju u “Teatru Šanzelize” gde će 11. januara biti deo ansambla za rođendansku zabavu čuvene harfistkinje Mariel Nordman, koja će napuniti 80 godina.

Sledeće veče 12. januara Nemanja ostaje u Parizu na novom koncertu “Simfonija života”, a onda 21. januara ide put Španije, gde će u gradu Sabadelj sa Orkestrom regije Valjes svirati dela Ludviga van Betovena, uz španskog dirigenta Viktora Pabla Peresa.

Isti program, dirigent i orkestar će ga pratiti i 22. januara, ali u Barseloni, a onda poslednjeg dana ovog meseca odlazi u Minhen gde će interpretirati kompozicije Volfganga Amadeusa Mocarta i Morisa Ravela, sa britansko-nemačkim dirigentom Endruom Manzeom i Mocart orkestrom.

Tokom februara, Nemanju Radulovića, osim Beograda, čekaju još četiri nastupa, od kojih je prvi 2. februara u gradu Vintertur u Švajcarskoj, sa Simfonijskim orkestrom (Musikkollegium Winterthur) iz tog grada, i mađarskim dirigentom Gergelijem Madarasom.

Dva koncerta, 10. i 11. februara, će održati u španskoj Kneževini Asturiji sa njihovim simfonijskim orkestrom uz španskog dirigenta Džejmija Martina.

ATA Images/Miloš Rafailović
 

Za sada poslednji zakazan i objavljen koncert, Nemanja Radulović će imati 24. februara u Ženevi uz Kamerni orkestar tog grada, sa holandskim dirigentom Arijom van Bikom, a na programu će ponovo biti kompozicije Mocarta i Ravela.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike