Maestralni Nemanja Radulović u „Kolarcu“ ispraćen ovacijama

29.09.2020

07:57 >> 10:59

0

Ova scena je moj drugi dom, ali ne samo moj, nego i vaš i raznih muzičara i umetnika. Zato se nadam da će se svi problemi rešiti i da će i pored cele ove s

Maestralni Nemanja Radulović u „Kolarcu“ ispraćen ovacijama
Copyright ATAImages / Marko Vlaovic

Virtuoz na violini Nemanja Radulović i pijanistkinja Lor Favr Kan održali su u ponedeljak uveče prvi od tri zakazana koncerta na Velikoj sceni “Kolarca” u Beogradu pred oduševljenom publikom koja je uzvratila umetnicima snažne, emotivne ovacije.

Posetioci su sedeli na propisanoj udaljenosti između sedišta, sa zaštitnim maskama na licu.

Muzički tandem je odabrao za program “Prolećnu sonatu” Ludviga van Betovena, odnosno Sonatu za violinu i klavir br. 5, op. 24, F-dur kao prvo poglavlje, dok je u drugom činu, ali bez pauze, izvedena Sonata za violinu i klavir, A-dur Sezara Franka.

– Stvarno ne znam šta da kažem. Drago mi je što smo baš ovde posle 25. februara, kada smo poslednji put imali koncert. Divno je da se, i pored svih otkazivanja svuda u svetu, ipak nešto dešava – rekao je vidno uzbuđeni Radulović i dodao:

– Hvala vam puno što ste izdržali sa maskom na licu, i mi smo hteli da izađemo na scenu sa maskama, ali smo odustali jer smo shvatili da ne možemo da dišemo – nasmejao ja publiku violinista.

ATA Images/Miloš Rafailović

On je potom nadahnuto i emotivno ukazao na aktuelne probleme s kojima se “Kolarac” suočava zbog pandemije.

– “Kolarac” je moj drugi dom, ali ne samo moj, nego i vaš, i raznih muzičara i umetnika. Zato se nadam da će se svi problemi rešiti i da će i pored cele ove situacije uspeti da i dalje živi uz muziku i razne događaje – kazao je Radulović.

Publika je neumorno zvala umetnike na bis, i oni su se vraćali čak tri puta, da izvedu znatno brže numere – dve “Mađarske igre” Johana Bramsa i “Meditaciju” Žila Masnea.

Radulović je u pratnji pijanistkinje Lor Favr Kan koncert završio nakon 80 minuta, a reprize očekuju publiku već 30. septembra i 1. oktobra, takođe u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine.

Nastupi Radulovića su i prilika da se premijerno u Beogradu pogleda francusko ostvarenje o ovom virtuozu na violini – „Unique/Nemanja Radulović” (Jedinstven), koji će biti prikazan sutra uveče od 20 časova u Art bioskopu “Kolarac”.

Taj dokumentarni film predstavlja projekat „Jedinstven | umetnik, mesto, koncert”, tokom nastupa sa orkestrom “Double Sens” prošlog leta na neolitskom lokalitetu Karnak u Bretanji.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike