Nastavlja se prekinuta turneja “Il Divo”: Koncerti posvećeni magičnoj ličnosti preminulog Karlosa Marina

05.01.2022

12:20

0

Svetska atrakcija operskog popa čiji je jedan od članova nedavno preminuo od posledica Kovida-19, održaće koncerte u Sjedinjenim Američkim Državama

Nastavlja se prekinuta turneja “Il Divo”: Koncerti posvećeni magičnoj ličnosti preminulog Karlosa Marina
profimedia-0221336435 - Copyright Profimedia

Meksički bariton Stiven Labri pridružiće se ostalim članovima grupe na turneji, koja će sada biti posvećena sećanju na Marina.

Turneja je trebalo da nosi naziv "For Once in My Life" (Jednom u mom životu), ali je promenila naziv u "Greatest Hits" (Najveći hitovi).

Članovi Dejvid Miler, Sebastijen Izambard i Urs Buler objavili su zajedničko saopštenje o nastavku turneje koje je preneo Variety.

Profimedia
 

- Karlos je bio velika ličnost, retka kombinacija neverovatne lepote, glasa koji je bio Božji dar i izvanrednog talenta. Njegova strast, razigranost i smisao za humor činili su od njega magičnu ličnost, a njegov smeh je svima podizao raspoloženje. Voleli su ga milioni obožavalaca iz celog sveta i srećni smo i počastvovani što smo mogli da izvodimo s njim tako mnogo godina. Duboko će nam nedostajati njegova živost, prijateljstvo i briljantan glas. U njegovu čast osnovaćemo "Karlos Marin" fondaciju i odavaćemo počast njegovom pevanju na budućim nastupima. Neka ga svi pamte po predivnoj duši, neverovatnom talentu i neka zauvek počiva u miru - napisali su članovi Il Divo.

Turneja počinje 2. februara, kao što je i planirano, u San Hozeu, a nakon 11 nastupa, završiće se 27. februara u Majamiju.

"Il Divo" je multinacionalna muzička grupa koju je 2003. godine sastavio poznati britanski muzički i televizijski producent Sajmon Kauel.  

Iako početak nije obećavao, postali su prvi bend koji je posle 25 godina ponovio uspeh grupe Led Zeppelin kada je objavio album bez ijednog najavnog singla koji se našao na prvom mestu top lista.

Ušli su i u Ginisovu knjigu rekorda 2006. godine za najprodavani album jedne internacionalne grupe.

Kako se na zvaničnom sajtu navodi, grupa je prodala preko 26 miliona albuma širom sveta, našla se na prvim pozicijama 50 puta, primila preko 160 zlatnih i platinastih priznanja za najprodavanije albume u preko 33 zemalja i za sobom upisala četiri rekordne svetske turneje.

Marin je svoj poslednji koncert sa bendom Il Divo održao 6. decembra u okviru novogodišnje turneje koja je bila zakazana u Velikoj Britaniji, a kako su objavili britanski mediji već sutradan je testiran pozitivan na koronavirus i potom 8. decembra hospitalizovan u Mančesteru.

Nekoliko dana kasnije, Marin je uveden u medicinski indukovanu komu i prebačen u Kraljevsku bolnicu u Mančesteru, gde je preminuo 19. decembra.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Euronews.rs

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike