Knjige koje smo nestrpljivo iščekivali i o kojima smo pričali u 2021. godini: Romani i priče koji su osvojili svet za jedan dan

31.12.2021

15:00

0

Čitanje je odavno ponovo u modi. Svake godine otkrivamo nove autore i nove knjige, a neki od njih su nas ove godine potpuno raspametili.

Knjige koje smo nestrpljivo iščekivali i o kojima smo pričali u 2021. godini: Romani i priče koji su osvojili svet za jedan dan
Copyright Profimedia

Evo izbora 10 domaćih i stranih knjiga o kojima smo pričali u 2021. godini.

1. Ju Nesbe "Ostrvo pacova i druge priče"

Poigravajući se žanrovima, u novoj zbirci priča „Ostrvo pacova i druge priče“, Ju Nesbe ispituje šta pokreće i određuje sudbinu čoveka kao pojedinca, ali i jedinke u društvu - ima li mesta za ljubav, saosećanje i pravdu čak i u ekstremnim uslovima borbe za opstanak?

Promo/Laguna
 

2. Sali Runi „Bajni svete, gde si ti“

Za samo sat vremena od početka prodaje, postala je najprodavaniji naslov na Amazonu. Posle samo dve nedelje prodaje u knjižarama, ubedljivo je najprodavaniji naslov u Velikoj Britaniji, Irskoj i Australiji. Širom Velike Britanije otvorene su pop-up knjižare koje prodaju isključivo ovaj jedan naslov

Pixabay
 

3. Knjiga o Netfliksu: Ne pravilima – Rid Hejstings i Erin Mejer

Netfliksova filozofija je uvrnuta. Komercijalni rekordi su sporedni, novac i uspeh su posledica nečeg dubljeg. A šta je to, otkrićemo u priči o kulturi na kojoj je izrasla kompanija koja ima milione korisnika i milijarde dolara, a nema čak ni običan pravilnik o godišnjim odmorima.

Profimedia
 

4. Džef Bezos: Smišljajte i istražujte: Sabrani spisi

Ključni principi i filozofija Džefa kojima se vodio tokom stvaranja, razvoja i vođenja kompanija Amazon i Blu oridžin. U ovoj zbirci tekstova Džefa Bezosa – njegovih jedinstvenih i izuzetno originalnih godišnjih pisama akcionarima, uz brojne govore i intervjue koji pružaju uvid u Bezosovo poreklo, rad i razvoj njegovih ideja.

Pixabay
 

5. Štefani Štal: Dete u tebi mora da nađe svoj zavičaj

Svetski bestseler iz oblasti psihologije. Ključ za rešavanje (skoro) svih problema.

Profimedia
 

6. Fredrik Bakman: Mi protiv vas

Bakman vešto zaposeda glave i srca svojih likova. Priznaje da mu je najteže bilo da piše iz perspektive Maje, mlade žene koja je u središtu priče. Zbog pokreta #MeToo, osetio je odgovornost da to uradi kako treba.

Promo / Laguna
 

7. Vedrana Rudan: Ljubav na posljednji pogled

Ljubav na posljednji pogled je stara gotovo dvadeset godina. Napisala sam je 2003. godine, u jednom dahu. Je li to knjiga o meni? Jesam li ja Tilda? Bila sam. Godinama sam lijegala na stol za seciranje i od gospodara mog života slušala što trebam učiniti da bih bila bolja. Njemu, kaže Vedrana o svojoj knjizi koja je obajvljena u srpsskom izdanju.

8. Moja ljubav Nikola Tesla

Ana Atanasković nam otkriva drugu stranu Tesline prirode: nežnog, pažljivog, duboko moralnog čoveka koji izbegava Amorovu strelu supruge bliskog prijatelja i mecene. Književnica je pre početka pisanja detaljno istražila život svoje junakinje koja je bila opčinjena Teslom.

Promo/Laguna
 

9. Miša Aleksić "Preko trnja"

- Moj brat Miša me je ovom knjigom malo i rasplakao. To i jeste i nije priča o Ribljoj čorbi, ali me je podsetila na ljubav prema rokenrolu, iskreni entuzijazam koji nas je vodio ka uspehu, uspone i padove, a pre svega na jedno lepše i poštenije doba - rekao je Bora Čorba o svom saborcu sa scene koji je ove godine preminuo od korona virusa.

Promo/Laguna
 

10. Darko Tuševljaković "Uzvišenost"

Ovo je roman o kojem će se tek pričati. Naučna fantastika koja je smeštena u sadašnjst i jedna lepa zanimljiva i uzbudljiva priča o Beogradu.

Profimedia
 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike