Vedrana Rudan: O nasilju u porodici koje je preživela i odluci da više ne bude žrtva bolesnika

30.11.2021

06:30

0

Autor: Dejan Ćirić

„Sve žene sveta morale bi skupiti hrabrost i reći koliko lica ima mržnja koju prema tebi oseća ljubav tvog života, otac tvoje dece“, ističe književnica

Vedrana Rudan: O nasilju u porodici koje je preživela i odluci da više ne bude žrtva bolesnika
Copyright ATA Images

Kad je nastao, pre skoro 20 godina, bio je ispred svog vremena. Danas je nažalost i dalje aktuelan. Roman „Ljubav na posljednji pogled“ Vedrane Rudan je po autorkinoj oceni i njen najbolji roman, a govori o nasilju u porodici i ženi koja odlučuje da više ne bude žrtva nasilnika.

U predgovoru za Lagunino izdanje Vedrana je istakla da joj je teško da piše o ovoj knjizi. Nasilje u braku je danas tema o kojoj se snimaju filmovi, serije, pišu knjige.

Promo/Laguna
 

„Sve žene sveta morale bi skupiti hrabrost i reći koliko lica ima mržnja koju prema tebi oseća ljubav tvog života, otac tvoje dece. I ne, u toj borbi za pravo na život osobe, ne igračke u rukama bolesnika, nikad ne bismo smele posustati. One koje nisu zlostavljane trebale bi pomagati svojim nesrećnim sestrama, reći im da život ne mora biti samo pakao“, piše Vedrana i dodaje:

„Ovo je knjiga o Zlu, priča jedne Tilde koja se spasila. Napisala sam je 2003. godine, u jednom dahu. Je li to knjiga o meni? Jesam li ja Tilda? Bila sam. Godinama sam legala na sto za seciranje i od gospodara mog života slušala šta trebam učiniti da bih bila bolja. Njemu. Živi sam dokaz da se može iskoračiti. Matilda je iskoračila. I vi to možete. Niste lutke, niste igračke, niste ’krive’, vi ste ljudska bića koja imaju pravo na duboko disanje.“

Promo / Rino Gropuzzo
 

„Ljubav na posljednji pogled“ možete pronaći u svim Delfi knjižarama, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari delfi.rs, kao i na sajtu laguna.rs.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike