Zvicer i njegova supruga biće opet saslušani u Ukrajini: Proširena istraga za pokušaj ubistva vođe "kavčana"

20.12.2021

11:47

0

Okružni sud u Kijevu produžio rok za još godinu dana za pretkrivičnu istragu pokušaja ubistva vođe "kavačkog klana"

Zvicer i njegova supruga biće opet saslušani u Ukrajini: Proširena istraga za pokušaj ubistva vođe "kavčana"
Copyright Tamara i Radoje Zvicer Foto: Printscreen/

Sud u Kijevu dao je istražiteljima rok od godinu dana da prikupe dodatne dokaze protiv plaćenika iz "škaljarskog klana" koji su 2020. pokušali da ubiju vođu "kavčana".

Okružni sud u Kijevu produžio je rok za još godinu dana za pretkrivičnu istragu u slučaju pokušaja ubistva Radoja Zvicera, navodnog vođe "kavačkog klana" u elitnom delu Kijeva, prenosi Detectiv-info.ua. Oni navode i da je naloženo da se ponovo saslušaju Radoje i njegova supruga Tamara.

Kijevski sud ovu odluku je doneo 6. decembra, smatrajući da će u navedenom roku, tačnije do 5. decembra 2022, prikupiti dodatne dokaze u vezi sa pokušajem ubistva.

Podsetimo, dva Srbina i dva crnogorska državljanina uhapšena su zbog sumnje da su 23. maja 2020, ispred zgrade u kojoj je Zvicer živeo s porodicom u Kijevu, ispalila rafal na njega. Zvicerova supruga Tamara spasla ga je smrti jer je izvukla pištolj i zapucala na napadače.

- Ukrajinska policija planira niz istražnih radnji u vezi s pokušajem ubistva vođe kavačkog klana. Očekuje se da će istražitelji opet ispitati Tamaru i Radoja Zvicera jer su direktni učesnici ovog vatrenog obračuna - pišu ukrajinski mediji: - Pored toga, sprovešće se i set mera za identifikaciju svih umešanih u pucnjavu. Nije isključeno da se uradi i nova rekonstrukcija događaja. Pregledaće se svi video-snimci iz elitnog dela Kijeva, gde se pucnjava dogodila. Pokušaće opet da se istraže i ilegalni ulazak ubica na teritoriju Ukrajine.

Oni dodaju da je gotovo izvesno i da će osumnjičeni biti opet ispitani.

Za pokušaj ubistva vođe "kavčana" osumnjičeni su Stefan Đukić i njegov sunarodnik Emil Tuzović i srpski državljani Petar Jovanović i Milan Branković.

Foto: Youtube/Ukrajinska policija
 

- Egzekutorima je ulazak i kretanje kroz Ukrajinu obezbedio bivši poslanik Jevgen Dejdej. Među pomagačima "škaljaraca" su i dva ukrajinska policajca - prenose mediji.

Naš izvor otkriva da je upitno kako će kijevski istražitelji ponovo ispitati Zvicera, s obzirom na to da je on od aprila ove godine u bekstvu, a za njim su poternice raspisale i Srbija i Crna Gora.

- Protiv Zvicera, Slobodana Kašcelana, Igora Božovića i drugih članova "kavačkog klana" nedavno je u Crnoj Gori podignuta optužnica zbog stvaranja kriminalne organizacije, teškog ubistva Nikole Stanišića, inače kumčeta pokojnog Željka Ražnatovića Arkana, ali i zbog distribucije droge i nedozvoljenog držanja oružja - podseća izvor:

- Takođe, Veljko Belivuk i Marko Miljković, vođe beogradske ispostave "kavačkog klana", u januaru su bili njegovi gosti.

Osumnjičeni Stefan Đukić, koji se nalazi u pritvoru u Ukrajini, navodno je planirao bekstvo iz zatvora. - Do ovog otkrića došlo se nakon što je Specijalno državno tužilaštvo Crne Gore dešifrovalo telefon koji ima aplikaciju Skaj, a koji je koristio jedan od pripadnika Đukićeve grupe. Đukić je tokom decembra 2020. sa Emilom Tuzovićem u pritvoru putem Skaja ugovarao bekstvo iz zatvora - podseća sagovornik i dodaje da nije poznato ko im je dostavio telefon u zatvor.

Sud u Kijevu dao je istražiteljima rok od godinu dana da prikupe dodatne dokaze protiv plaćenika iz "škaljarskog klana" koji su 2020. pokušali da ubiju vođu "kavčana".

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Informer

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike