Belivuk i Zvicer ostali bez milion evra: Ko je narko-bos iz Srbije čiji je novac zaplenila policija?!

15.12.2021

22:21

0

Petorica srpskih državljana uhapšena su u Norveškoj u trenutku kada su pokušali da milion evra od trgovine kokainom, iznesu iz ove države

Belivuk i Zvicer ostali bez milion evra: Ko je narko-bos iz Srbije čiji je novac zaplenila policija?!
Copyright Printscreen/Youtube/Pixabay

Pare zarađene od trgovine drogom koje su petorica Srba planirala da iz Osla prošvercuju u Beograd navodno prikupljao čovek od poverenja Radoja Zvicera i Veljka Belivuka!

Petorica srpskih državljana uhapšena su u Norveškoj u trenutku kada su pokušali da milion evra od trgovine kokainom, iznesu iz ove države!

Prema pisanju lokalne štampe, novac je navodno trebalo da završi kod njihovog šefa u Beogradu, radi se o čoveku od poverenja Veljka Belivuka i Radoja Zvicera koji je izbegao hapšenje, ali ne zadugo!

Petorica Srba uhapšena su posle dužeg praćenja i prismotre, i to u trenutku dok su novac stečen trgovinom kokainom pokušali da prokrijumčare u kamionu!

Kako su naveli norveški mediji, sumnja se da je glavni mozak operacije naš čovek koji se nalazi u Srbiji.

Izvor blizak bezbednosnim službama navodi da se, iako se u stranim medijima taj muškarac navodi kao srpski narko-bos, najverovatnije radi o čoveku nižeg ranga koji je povezan s kavačkim klanom i koji pokušava da spase šta se može spasti.

Sakrili 70 miliona u bitkoinima!

Supruge Veljka Belivuka i Marka Miljkovića uhapšene su pre nekoliko dana u novoj istrazi koju je pokrenuta protiv te grupe za pranje para.

Osim imovine vredne oko milion evra, koja je kupovana novcem od ubistava i trgovine drogom, iz njihovih stanova zaplenjeno je više računara, hard-diskova i fleš memorija u potrazi za šiframa pomoću kojih su sakriveni bitkoini. Kako je Alo! ekskluzivno objavio, sumnja se da se na tim računima krije oko 70 miliona evra!

- Sumnja se da su Belivuk i Miljković veći deo prljavog novca „osigurali“ kupovinom kriptovaluta. Veruje se da na skrivenim računima imaju između 60 i 70 miliona evra i u toku je potraga za njima - kaže izvor blizak istrazi.

- Kavački klan je potpuno obezglavljen. Slobodan Kašćelan je uhapšen, Radoje Zvicer je u bekstvu, dok je Veljina armija pod bravom u Beogradu. Iako nekada moćan klan, sada se osećaju posledice po njihov posao - navodi sagovornik, i dodaje da njihovi kanali za trgovinu drogom polako propadaju jedan po jedan.

- Imali su razgranatu mrežu ljudi koji su švercovali kokain u Evropu, a potom novac od droge slali u Beograd i Crnu Goru. Hapšenjem slovenačkog ogranka kavčana presečena im je narko-ruta iz Španije, a sada im dišu za vratom i policije Skandinavije - priča sagovornik.

Podsetimo, norveški inspektori veruju da su Srbi u Oslu bili u komunikaciji s muškarcem iz Srbije, a kako navode, najavljuje se njihova dublja istraga u matičnoj zemlji, ali i u Srbiji i drugim državama.

- Policija je udarila na ovu bandu kada je posumnjala da će pokušati da prljav novac iznesu iz Norveške. Na jednoj benzinskoj stanici zaustavljen je kamion u kojem je pronađeno oko 9,4 miliona norveških kruna. Nakon toga istražitelji su došli i do 1,2 kilograma kokaina koji je bio uskladišten u stanu u naselju Bjolsen u Oslu, dok je još novca pronađeno u još tri stana u Oslu - ispričao je izvor za medije.

Pet miliona evra za dedu iz Beograda

Više od 60 osoba uhapšeno je u Sloveniji ove godine zbog sumnje da pripadaju ogranku kavačkog klana. Sumnja se da su po nalozima šefova prokrijumčarili najmanje 790 kilograma kokaina, ali i da su, takođe u kamionima, prošvercovali 5,6 miliona evra zarađenih prodajom narkotika iz Španije za Beograd.

Prema pisanju medija, kurire su organizovali dvojica šefova Filip Vrzić i Klemen Kadivec. Keš je navodno svaki put predat izvesnom starcu iz Beograda, najverovatnije tastu Filipa Vrzića, odakle se dalje raspoređivao.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Alo

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike