Tajnu ubistva porodice Đokić znaju četiri osobe: Da li će svedoci razrešiti misteriju svirepog zločina?!

01.12.2021

16:34

0

Istražni organi očekuju da će policija pronaći vozača crvenog automobila za koji se sumnja da je bilo prevozno sredstvo egzekutora

Tajnu ubistva porodice Đokić znaju četiri osobe: Da li će svedoci razrešiti misteriju svirepog zločina?!
189276_zapaljen-auto-3_orig (3) - Copyright 24sedam/Goran Sivački Facebook

Više javno tužilaštvo u Nišu u istrazi trostrukog ubistva Đokića, Gorana, Gordane i Lidije, od 27. septembra insistira da se pronađu četiri svedoka koja će, kako se veruje, rešiti misteriju monstruoznog zločina za koji je okrivljen penzionisani vatrogasac Goran Džonić (59) iz Moravca. Osnovano se i dalje sumnja da je imao saučesnike.

Istražni organi očekuju da će policija pronaći vozača crvenog automobila za koji se sumnja da je bilo prevozno sredstvo egzekutora, a o kojem je govoio i Džonić na saslušanju, pa se za njim traga na sve strane iako imaju dojavu da se nalazi u Nemačkoj. Jedan od ključnih svedoka je Ivan Džonić, rođak kojem je osumnjičeni Goran vratio pozajmicu od novca koji je ukrao iz automobila nakon što je ubio brata od strica i njegovu suprugu i ćerku.

Još dva, zasad misteriozna, svedoka su u rukavu tužilaštva, a odbrana ne samo Džonićeva nego i još četvorice osumnjičenih, njegovih sinova Milana i Stefana, kao i braće Milošević, strahuju od onogo što će ovi ljudi reći na saslušanju.

- Tužilaštvo insistira na saslušanju još nekoliko svedoka i intezivno ih traže, ubeđeni da će nakon onoga što oni budu rekli mogle da se slože kockice mozaika koje sada nedostaju. Vozač crvenog automobila je možda direktan svedok egzekucije i vrlo je dragocen. Spremni su da se s njim nagode da bi im ispričao istinu, za kojom već dva meseca tragaju. Potrebno im je da čuju i rođaka optužnih Džonića da bi ispričao kada mu je tačno Goran vratio novac i time će se otkriti da li je dug platio Đokićevim parama ili je, kao što je tvrdio, dugovanje isplatio od bankarskog kredita - otkriva izvor.

Filip Domazet, branilac Džonićevih sinova, potvrdio je zameniku tužioca koji radi na rasvetljavanju ubistva da mu je stalo da se nađe oči u oči sa svedocima.

Na pištolju tragovi cele porodica Džonić

Biološki tragovi osumnjičenih Milana i Stefana, sinova Gorana Džonića, izolovani su na pištolju koji je policija našla u stanu njihove majke, sakrivenog u dimnjaku, i to dodatno otežava položaj braće u postupku. Dodatnu sumnju istražnih organa da su Džonićevi sinovi, iako pokriveni alibijem u noći zločina, kasnije prikrivali ubistvo, podstakao je prvooptuženi Goran, koji je u jednoj odbrani rekao da niko od porodice nije čak ni znao za pištolj, a u drugoj da su svi iz kuće bili u kontaktu s pištoljem, pa čak i da su se njegovi unuci igrali tim oružjem.

- Da, tužilaštvo želi da sasluša još nekoliko svedoka, ali ne znam da li tragaju za njima ili su oni opravdano odsutni. Pretpostavljamo da je rođak Džonića kojem je goran dugovao novac jedan od tih svedoka, ali ni mi branioci ne znamo ko su ostali jer takve informacije dobijamo pred samo saslušanje. Koliko mi je poznato, poternica za vozačem crvenog automobila je i dalje na snazi - rekao je Domazet.

Branilac braće advokat Domazet iznenađen je DNK nalazom i poziva na logiku, navodeći da nigde drugde nisu pronađeni Milanovi i Stefanovi tragovi i da nema logike da su na oružju njihovi tragovi.

- DNK tragovima s pištolja je utvrđeno da se ne može isključiti doprinos biološkog materijala svih Džonića, ali se zbog bliskog srodstva ne može razgraničiti pojedinačni doprinos oca i sinova - ističe Domazet.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike