Tajna ubistva Đokića zapisana na ceduljici: Džonić pobio rođake koji su hteli da mu pomognu?!

10.11.2021

09:16

0

Tužilaštvo je naložilo pribavljanje dokumentacije iz kreditnog biroa za Gorana Džonića da bi proverilo njegovu tvrdnju o podignutom kreditu

Tajna ubistva Đokića zapisana na ceduljici: Džonić pobio rođake koji su hteli da mu pomognu?!
goran dzonic garaza pare - Copyright 24sedam/Goran Sivački/Pixabay/Facebook

Zamršeno klupko oko trostrukog ubistva u Moravcu kod Aleksinca odmrsiće istraga, tokom koje je policija već pronašla dokaze koji nesumnjivo ukazuju da je penzionisani vatrogasac Goran Džonić zbog novca ubio rođaka Gorana Đokića, njegovu ženu Gordanu i ćerku Lidiju.

Cedulja nađena uz novac zakopan posle ubistva na kojoj piše "Za Gorana Džonića" jedan je od najjačih dokaza protiv njega, navodi izvor blizak istrazi.

- Džonića su u tužilaštvu pitali za ceduljicu, odnosno papir koji je pronađen među novčanicama u crvenoj koverti "Vestern juniona". Ta koverta je bila u platnetnoj vreći zakopanoj u voćnjaku kod kuće njegovog sina Stefana. On je, umesto smislenog odgovora na pitanje otkud taj papir, dao nesuvislo objašnjenje: "Ja sigurno nisam pisao tu ceduljicu jer nikad takvim rukopisom ne bih mogao da pišem".

Najizvesnije je da je ubijeni Goran Đokić, vlasnik menjačnice iz Aleksinca, u bunkeru u gepeku imao odvojenu sumu za dogovorenu pozajmicu Džoniću. Među novčanice je ubacio cedulju da bi znao da je to suma za njegovog rođaka, u kojeg je imao poverenje. Ubica je smislio da uzme novac, pa da se otarasi rođaka koji mu ga je pozajmio da ne bi morao nikada da mu vrati pare - tumači ovaj nalaz izvor iz istrage.

Foto: Printskrin facebook/Goran Džonić
 

Džonić je u jurnjavi da prikrije sve tragove ubistva iz gepeka Đokićevog pasata uzeo vreću s novcem, ali u mraku nije video ceduljicu. To je sada jedan od ključnih dokaza protiv njega, pored DNK tragova na devizama zakopanim na porodičnom imanju Džonića.

Reč je o 43.000 evra, uz koje su nađene i manje sume u njihovoj garaži, iza ogledala i u usisivaču. Ukupno je kod njega pronađeno više od 50.000 evra. Spekuliše sa da je Đokić u gepeku imao i više od 200.000 evra.

Džonić je, dakle, pritisnut dugovima, zatražio i dobio pozajmicu od Đokića i primopredaju ugovorio za 26. septembar uveče, kad je znao da Đokići dolaze u Moravac. Sačekao ih je na ulici kad su krenuli nazad u Aleksinac da bi preuzeo pozajmicu i zamolio ih da ga sa kantom benzina prebace do mesta gde mu je skuter ostao bez goriva.

Te noći posle ponoći oni su ga odvezli do bivše separacije Dudova bara.

U jednom od iskaza tužiocu Džonić je pomenuo vreću i dve kese s novcem koje su, navodno, braća Aleksandar i Kostadin Milošević, koje je optužio za ubistvo, donele pošto su zapalili Đokićev pasat.

- Vreća je nađena, ali ne i kese. Miloševići imaju alibi za tu noć, ali nije isključeno da su kese zaista postojale jer Džonić u svojim iskazima često meša realnost i fikciju. Ne isključuje se mogućnost da je u tim kesama ostatak novca ubijenih - navodi ovaj izvor.

Foto: Facebook/Printscreen
 

Kredit kao paravan za vraćeni dug rođaku

Džonić je u oktobru, poasle ubistva Đokića, vratio 10.000 evra rođaku Ivanu Džoniću. Toliko je pre četiri godine pozajmio od Ivana da bi pomogao sinu Stefanu oko kupovine kuće, pa tužilaštvo osnovano sumnja da je dug vratio Đokićevim novcem.

Osumnjičeni je u istrazi rekao da to nije istina i da je nedavno podigao kredit, pa da je jedan deo tog novca iskoristio za vraćanje duga Ivanu jer nije uspeo da do oktobra ove godine zaradi novac uprkos tome što je bio na privremenom radu u Austriji.

Sumnja se da je Goran Džonić uspeo da zaradi samo 2.000 evra za dug rođaku i da je od Đokićevih para koje je ukrao dodao 8.000 evra da kompletira iznos za vraćanje duga.

Tužilaštvo je naložilo pribavljanje dokumentacije iz kreditnog biroa za Gorana Džonića da bi proverilo njegovu tvrdnju o podignutom kreditu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike