Goran Džonić ponovo šokirao istražitelje: Pištolj mu nakon zločina vraćen, ali bez metaka!?

10.11.2021

15:11

0

Sumnja se da je novac pripadao Goranu Đokiću

Goran Džonić ponovo šokirao istražitelje:  Pištolj mu nakon zločina vraćen, ali bez metaka!?
Goran Džonić - Copyright Foto: Printskrin facebook/Goran Džonić

Goran Džonić iz sela Moravac kod Aleksinca, koji je uhapšen zbog sumnje da je ubio Gorana (57), Gordanu (56) i njihovu ćerku Lidiju (25), a potom njihova tela spalio i zakopao na njivi, na saslušanju je navodno izjavio da je pištolj "bereta", koji je kod njega nađen tokom hapšenja, nabavio da bi zaštitio roditelje!

Kako se saznaje, on je pred istražnim organima navodno rekao da iz tog pištolja nije ispaljen nijedan metak jer je "tehnički neispravan".

- Tvrdio je da je oružje nabavio zbog roditelja koji su devizni penzioneri, pa su zbog toga mogli da se nađu na meti pljačkaša. Objašnjavao je da ga oružje uopšte nije zanimalo i da se pokvarilo upravo zbog toga što nije upotrebljavano - navodi izvor.

Pištolj zna da koristi i u mraku

Međutim, on je u nastavku saslušanja opet bio kontradiktoran jer je najpre navodno izjavio da nije mogao da nauči kako se pištolj rasklapa i sklapa, a potom ponosno tvrdio da to može da uradi "i u mraku".

Govorio je da je dva meseca na internetu gledao kako se rasklapa pištolj i da nije uspeo da shvati, dok je u narednom trenutku promenio priču, tvrdeći da to može da uradi bez po muke - objašnjava izvor.

Džonić je, dodaje sagovornik, izjavio i da mu je pištolj nakon zločina vraćen, ali bez metaka.

- Tvrdio je da je par dana kasnije nekoliko metaka pronašao u poštanskom sandučiću na ulazu u kuću - kaže izvor.

Ponovo šokirao istražne organe

Osumnjičeni za monstruozno ubistvo je u nastavku saslušanja još jednom šokirao istražne organe, navodno tvrdeći da je 10.000 evra, koliko je pronađeno u njegovom stanu, dobio u paketu na kućnu adresu.

- Sumnja se da je taj novac pripadao Goranu Đokiću i da mu je Džonić uzeo posle zločina. Međutim, osumnjičeni za ubistvo je ovom izjavom još jednom negirao krivicu i nastavio s kontradiktornostima, što mu nikako neće koristiti u nastavku saslušanja - podvlači sagovornik.

Podsetimo, Goran, Gordana i njihova ćerka Lidija nestali su u noći između 26. i 27. septembra, a nekoliko dana kasnije pronađeni su u ataru sela Moravac. Sumnja se da su najpre ubijeni hicima iz pištolja, a potom spaljeni i zakopani na obližnjoj njivi. Policija je u selu Tešice, na 12 kilometara od zločina, pronašla njihov automobil "pasat", koji je takođe bio spaljen.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Alo

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike