Elezov kum o fatalnoj misici s poternice: Darko mi je rekao - "Sad ćeš videti vilu nagorku", kad u auto ulazi cura lepa kao džamija

22.11.2021

19:47

0

Zbog Bobe je Darko hteo da ubije Đorđa Ždrala

Elezov kum o fatalnoj misici s poternice: Darko mi je rekao - "Sad ćeš videti vilu nagorku", kad u auto ulazi cura lepa kao džamija
slobodanka darko anđelko - Copyright MUP/Facebook/YouTube

Sarajevski kriminalac Anđelko Veljančić, nekada najbliži saradnik i kum Darka Eleza, posle svađe oko novca odlučio je da u predmetu “Lutka” prihvati status svedoka saradnika i otkrije brojne pojedinosti o ubistvima i pljačkama u kojima je i sam bio učesnik, ali i o svom odnosu sa bosanskim kriminalcem od koga se u Srbiji očekuje da otkrije ko je naručio ubistvo advokata Miše Ognjanovića.

Veljančić je pred sudom za organizovani kriminal BiH najviše govorio o pokušajima da se likvidira Đorđe Ždrale, takođe Elezov kum, na koga je pokušan atentat najmanje 15 puta. Anđelko je potvrdio i da su Elez i Ždrale postali krvni neprijatelji zbog fatalne bosanske misice Slobodane Bobe Tošić.

Printscreen/Facebook
 

- Nisam znao da su u zavadi Đoka i Darko. Ja sam tada i s Đokom kontaktirao. Jednom je po mene došao Darko. Kaže mi: "Pređi na zadnje sedište, sad ćeš videti vilu nagorku." Kad u auto ulazi cura, lepa kao džamija. To je bila Slobodanka Tošić. Zbog Bobe je Darko hteo da ubije Đoku. Ona ga je pozvala da piju piće, a u njega je pucao Davor Elez (Darkov stariji brat), dok je Branimiru Miniću puška zakočila - rekao je Veljančić na jednom suđenju.

Veljančić je ispričao kako su, "uz pesmu", opljačkali 2,2 miliona evra od Privredne banke, a da su prilikom likvidacije Borisa Govedarice na Palama pomešali perike za prerušavanje, zbog čega nisu videli gde pucaju.

- Preko supruge jednog prijatelja, koja je radila u agenciji za obezbeđenje, dobili smo informaciju kada će blindirano vozilo sa novcem krenuti ka sarajevskom aerodromu. Naoružani smo krenuli iz jedne garaže, obukli smo policijske uniforme i dobili motore od čoveka zaposlenog u tajnoj policiji. Pred samu pljačku u garažu je ušao Elez, u šortsu, sa onim mršavim nogama. Nije mario da li će negde iza njega ostati neka dlaka, neki trag… Zazvonio mu je telefon, javljenu mu je da krenemo. Seli smo u auto, on je pustio Cecinu pesmu “Grome moj” i krenuli smo u pljačku – ispričao je svedok Veljančić na sudu.

Facebook/Andjelko Veljancic
 

On je naveo i da je prilikom jednog od pokušaja ubistva Đorđa Ždrala, dok su se vozili ka Lukavici, Elezu zazvonio telefon. Zaustavili su se kod Tržnog centra, gde se na semaforu pojavio beli BMW u kojem je bio Boris Govedarica.

Darko Elez nedavno je izručen BiH /Foto:Tuzilastvo BIH
 

- Branimir Minić je stresao rafal iz automatske puške u Govedaricu. Darko Elez je iz "škorpiona" ispalio između pet i osam metaka, najverovatnije po fasadi susedne zgrade. Na glavama smo imali perike ispod kojih su nam bile kape fantomke. Ja sam imao pištolj i gledao sam da nam Ždralini ljudi ne priđu s leđa - rekao je on.

- Navukli smo perike na glave, ali smo ih u toj žurbi pomešali. Meni velika glava a mala perika, a Darku mala glava a velika perika, pala mu preko očiju, ne vidi gde puca iz “škorpiona” - ispričao je Veljančić.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike