Belivuk i Miljković nisu bili jedine mete u Tivtu: "Sačekaj da ne bude sa detetom i kidaj ga"

03.11.2021

06:41

0

U presretnutim komunikacijama uhapšene grupe pronađen je plan za još jedno ubistvo

Belivuk i Miljković nisu bili jedine mete u Tivtu: "Sačekaj da ne bude sa detetom i kidaj ga"
Copyright Miljković i Belivuk Printscreen

Grupa koja je na aerodromu u Tivtu planirala likvidaciju Veljka Belivuka i Marka Miljkovića imala je plan da ubije još jednu osobu, čiji identitet zasada nije poznat, piše crnogorski "Dan".

Naime, Belivuk i Miljković su u januaru ove godine bili u poseti Radoju Zviceru, a tada je pohapšena grupa koja je planirala da ih ubije. Zbog planiranja ubistva Belivuka i Miljkovića, Specijalno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv Janka Vukadinovića, Radovana Stanišića, Milete Jovanovića, Almira Mujahodžića, Momčila Milića i Dušana Ivanovića. Svedok saradnik pod kodnim imenom Kamenko Kuč trebalo je da, navodno, izvrši sve likvidacije.

U presretnutim komunikacijama uhapšene grupe pronađen je plan za još jedno ubistvo, piše "Dan".

- Ne pazi se i dolazi po dete u vrtić - deo je glasovne poruke u kojoj jedan od saučesnika u planiranoj likvidaciji daje uputstva drugome kako da likvidira tog muškarca, navodi "Dan".

Kako izveštava ovaj list, postoje dokazi da je grupa osumnjičena za planiranje ubistva Velje Nevolje i Miljkovića nameravala da ubije još jednu osobu.

- Radi se na utvrđivanju identiteta tog lica i prikupljanja dokaza u tom pravcu. U presretnutoj poruci, navodno mu govori da će za to ubistvo dobiti pancir i oružje, te da sačeka kada meta ne bude sa detetom i da ga tada "kida" - piše "Dan".

Podsetimo, naknadnom istragom i na osnovu mera tajnog nadzora policija i Specijalno državno tužilaštvo Crne Gore došli su do saznanja da je navodni vođa "škaljarskog klana" Jovan Vukotić planirao ubistvo Belivuka i Miljkovića. Dvojica Beograđana bliski su prijatelji Radoja Zvicera koji je, prema poliicjskim evidencijama, jedan od vođa "kavačkog klana".

Belivuk i Miljković trebalo je da budu ubijeni na aerodromu u Tivtu, upravo prilikom povratka iz posete Zviceru, kome su u januaru 2020. bili gosti na slavi i babinama.

- Uz fotografiju Belivuka, egzekutoru je stigla i napomena da je on glavna meta, a da Miljkovića ubije ako mu "naleti na cev" - piše "Dan".

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Kurir/Dan

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike