Podignuta optužnica protiv Belivukovih šefova: Zvicera i Kašćelana terete za stvaranje kriminalne organizacije i teška ubistva

21.10.2021

13:13

0

Autor: M. M.

Ovom optužnicom obuhvaćeni su visokopozicionirani članovi kavačkog klana

Podignuta optužnica protiv Belivukovih šefova: Zvicera i Kašćelana terete za stvaranje kriminalne organizacije i teška ubistva
zvicer kascelan - Copyright MUP/Printscreen

Specijalno državno tužilaštvo Crne Gore podiglo je danas optužnicu protiv jednog od vođa kavačkog klana Slobodana Kašćelana i drugih, piše portal "Dan".

Njima se na teret stavlja: stvaranje kriminalne organizacije, teško ubistvo, teško ubistvo putem pomaganja, Nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Ovom optužnicom obuhvaćeni su visokopozicionirani članovi kavačkog klana i to: Kašćelan, Miloš Radonjić, Radoje Zvicer, kao i još 11 osoba.

Optužnica je danas dostavljena podgoričkom Višem sudu koji će daljim razmatranjem odlučivati o njoj.

Podsećamo, sudija za istrage Višeg suda u Podgorici Miroslav Bašović ranije je odmah nakon hapšenja ukinuo pritvor Kašćelanu i petorici osumnjičenih koji su lišeni slobode u istoj akciji. Nakon toga, samo dan kasnije vođi kavčana je ipak određen pritvor.

Odluku o pritvoru tada je donelo vanraspravno veće Višeg suda u Podgorici, preinačivši odluku sudije Bašovića da se ova grupa brani sa slobode.

U akciji policije, tokom pretresa objekata koje su koristili osumnjičeni, pronađena su blindirana vozila, municija, sredstva komunikacije, sredstva za osmatranje, eksplozivna naprava i drugi predmeti koji mogu ukazivati, i u daljem postupku koristiti kao dokaz za izvršenje drugih krivičnih dela.

Podsećamo, u medijima je ranije objavljeno da se ova kriminalna grupa dovodi u vezu sa nestankom, ubistvima, određenih osoba koje su označene kao saradnici škaljarskog klana.

Za ovu grupu kavčana navođeno je da je sarađivala navodno sa Veljkom Belivukom.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike