Hrkalovićkin advokat za 24sedam: Otkrio pozadinu priče o buketu crvenih ruža i Dijaninim nervnim slomovima!

17.11.2021

09:00

1

Specijalni sud u Beogradu produžio je za još 30 dana pritvor nekadašnjoj državnoj sekretarki u Ministarstvu unutrašnjih poslova Dijani Hrkalović, osumnjičenoj za trgovinu uticajem

Hrkalovićkin advokat za 24sedam: Otkrio pozadinu priče o buketu crvenih ruža i Dijaninim nervnim slomovima!
Dijana Hrkalović ATA Images/Miloš Tešić - Copyright Dijana Hrkalović ATA Images/Miloš Tešić

Bivša državna sekretarka MUP-a Dijana Hrkalović tereti se za krivično delo trgovina uticajem, a prema informacijama iz medija, ona je navodno spremna da se nagodi sa tužilaštvom. Međutim, advokat Dijane Hrkalović, Ahmed Delimeđac, demantuje informaciju o navodnoj nagodbi sa tužilaštvom.

- Informacija nije tačna. Dijanu u medijima povezuju sa svim i svačim, pa je i ovo konstrukcija događaja za koju saznajemo iz medija. Njoj se ne sudi u sudu i tužilaštvu već u medijima. Iznose se njene privatne fotografije u javnost, a zatim je pisano da je kod nje u stanu pronađeno 50.000 evra. Ništa od toga nije tačno i očito je da je cilj da se ona diskredituje na sve moguće načine - kaže Delimeđac.

Milos Tesic/ATAImages
 

Upitan da prokomentariše da li je tačno da je Hrkalovićeva prebačena u zatvorsku bolnicu zbog navodnog lošeg zdravstvenog stanja, advokat demantuje te medijske navode.

- Nije tačno da je Dijana bolesna i da je prebačena u zatvorsku bolnicu zbog koronavirusa. Ne doživljava ni nervne slomove, o čemu se pisalo - kaže Delimeđac.

O povezanosti sa Elezom

Darko Elez (41) sklopio je sporazum o priznanju krivice sa Tužilaštvom BiH u slučaju "Lutka", čime je osuđen na 15 godina zatvora.

Elez se u Srbiji dovodi u vezu sa kriminalnim klanom Veljka Belivuka, ali i sa bivšom državnom sekretarkom Dijanom Hrkalović.

"Lutka"

Darko Elez je u slučaju "Lutka" označen kao organizator kriminalne grupe koja je izvršila četiri ubistva, prala novac i počinila više razbojništava.

U jednom delu ovog sporazuma navodi se da je Elez pristao na saradnju sa tužilačkim institucijama u BiH i Srbiji, i to u rasvetljavanju teških krivičnih dela. Srbija je zatražila njegovo izručenje, ali u vezi sa tim još uvek nema informacija.

Međutim, prema nezvaničnim saznanjima beogradskih medija, Elez će biti "dragocen" kada je reč o informacijama i prikupljanju dokaza o ubistvima advokata Dragoslava Miše Ognjanovića (57), Strahinje Stojanovića (30), Marka Markuša (29), ali i Dragana Amidžića Amidže (55).

Na pitanje o navodnoj povezanosti Dijane Hrkalović i Darka Eleza, Delimeđac kaže o tome ne zna ništa.

- O povezanosti sa Elezom ne znam ništa, osim onog što sam pročitao u medijima - dodaje on.

"Crvene ruže"

Mediji su preneli informaciju da je bivša državna sekretarka MUP-a dobila buket crvenih ruža u zatvoru sa porukom: "Tvoja lepota je neprolazna".

Naime, poruku je, navodno, poslao sudija iz Kotora blizak "kavačkom klanu". Međutim, Hrkalovićkin advokat demantuje i te navode.

ATAImages/Milos Tesic
 

- Nije dobila buket crvenih ruža, ona nije u Botaničkoj bašti već je u zatvoru - zaključuje Delimeđac.

Podsetimo, Dijana Hrkalović uhapšena je 15. oktobra, nakon čega joj je određen pritvor za krivično delo trgovina uticajem, za koje se tereti.

Specijalni sud u Beogradu nedavno je produžio pritvor za još 30 dana nekadašnjoj državnoj sekretarki u Ministarstvu unutrašnjih poslova, osumnjičenoj za trgovinu uticajem.

Pritvor joj je produžen rešenjem sudije za prethodni postupak na predlog Tužilaštva za organizovani kriminal, zbog opasnosti da će uticati na svedoke.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike